nowe lampy przednie golf iv
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chce kupic nowe lampy przednie do golfa iv. Maja byc z czarnym srodkiem. Ale mam pytanie czy jezeli obecnie nie mam przelacznika z halogenami to moge kupic te lampy z otworem na halogeny ktory nue bedzie uzywany. Czy przez ten otwor nie bedzie wpadac do srodka kurz. Czy da sie to jakos zaslepic.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
przecież jak nie ma halogena to jest zaślepka, albo zwyczajnie brak miejsca na halogen...nie ma dziury
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No tak tylko jeżeli lampa jest z miejscem na halogen a ja w aucie nie mam kabli do ich podpięcia to nie sądzę żeby w lampie była zaślepka, dlatego pytam czy nie będzie tam wpadać kurz. No chyba że jest taka duża zasłona jak w oryginalnych lampach która zasłania cały tył lampy.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie wiem o czym mówisz...gdzie ten kurz ma niby wpadać ?? bo chyba nie przez miejsce na dodatkowy kabelek...
Jeżeli lampa jest z miejscem na halogen tzn., że go nie ma, a w jego miejsce jest przykręcona zaślepka - widoczna przez szkło lampy pod kierunkowskazem.piotrb79 pisze:No tak tylko jeżeli lampa jest z miejscem na halogen
Wydaje mi się jednak, że instalacja Twojego auta (a raczej jej brak) ma się nijak do zaślepek stosowanych przez producentów lamp..piotrb79 pisze:a ja w aucie nie mam kabli do ich podpięcia to nie sądzę żeby w lampie była zaślepka,
Poszedłbym nawet o krok dalej i stwierdził, że producenci lamp mają totalnie gdzieś instalację Twojego auta

piotrb79 zastanów się dobrze czego chcesz się dowiedzieć, bo jeśli masz jakieś tam lampy w samochodzie jak również chcesz jakieś tam inne kupić to zakładam, że wiesz jak mniej więcej są zbudowane, a raczej jak wyglądają..piotrb79 pisze:No chyba że jest taka duża zasłona jak w oryginalnych lampach która zasłania cały tył lampy.
Tak więc zaślepka halogenu a zaślepka/dekiel z tyłu lampy to są dwie różne rzeczy.
Zaślepka halogenu zaślepia jedynie otwór w odbłyśniku, w który możesz ewentualnie wmontować halogen.
Zaślepka/dekiel z tyłu lampy ma zapobiec dostawaniu się wilgoci i syfu do wnętrza lampy.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Re: Odp: nowe lampy przednie golf iv
Kupisz lampy z halogenem, a uzywaz tak jakby go nie mialy. Z tylu jest zaslepka jak w ori lampach i kurz nie bedzie dostawal sie do srodka 

“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”