zablokowane drzwi..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lothar
Car programmer
Car programmer
Kontakt:

Post autor: Lothar » sob lut 19, 2005 20:14

Mi dzisiaj puściło, po wizycie w serwisie VW. Na szczęście nie mieli wolnego terminu bo wyliczyli mi 120 zł za odblokowanie. Pewnie się rozgrzał i puścił, bo teraz znowu się zablokował :-)

Książka Serwisowa - http://www.realitycom.pl (pełna wersja programu)

Awatar użytkownika
Lothar
Car programmer
Car programmer
Kontakt:

Post autor: Lothar » sob lut 19, 2005 20:15

Forester: psikałeś WD40 bezpośrednio do zamków czy na mechanizm w środku ?

Książka Serwisowa - http://www.realitycom.pl (pełna wersja programu)

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » sob lut 19, 2005 20:39

Pewnie woda zaciekla i zamarza sobie...ja tam w WD40 nie wierze bo zrace, za to kupilem teflon w sprayu- swietny naprawde i polecam do wszystkiego...no moze poza zardzewialymi srubami (bo tam tylko WD40)...ale jak nie ma rdzy i tylko trzeba posmarowac to teflon naprawde dobrze to zalatwia...

Awatar użytkownika
Lothar
Car programmer
Car programmer
Kontakt:

Post autor: Lothar » sob lut 19, 2005 20:49

Chyba muszę dłużej pojeździć - to może woda wyparuje :-)

Jeszcze jedno pytanie mam: Jak się zdejmuje tapicerkę z drzwi przednich? Może faktycznie powinienem to wszystko wyczyścić.

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » sob lut 19, 2005 21:18

WD 40 to lipa do zamków używałem w zimę i było jeszcze gorzej , bo i tak woda dostawała się do tych zamków i znowu przymarzało

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » sob lut 19, 2005 23:03

WD40 przede wszystkim powoduje korozje i z zamkami po pewnym czasie robi sie juz tylko gorzej...
A co do zdejmowania tapicerki to nie wiem jak jest w mk3 ale w mk2 trzeba odkrecic wszystkie uchwyty/korbki itp. a potem takie male srubki ktore sa dookola tapicerki- lapiace ja bezposrednio do blachy w drzwiach...mysle ze w 3 jest podobnie

HaiFisch
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: VW JETTA mk2

Re: zablokowane drzwi..

Post autor: HaiFisch » ndz lut 20, 2005 00:17

jocker_slupca pisze:mam problem.. w ostatnia sobote zablokowaly mi sie drzwi wejsciowe od strony pasazera.. nie da sie otworzyc kluczykiem ani od zewnatrz ani od srodka.. zacznijmy od podstaw.. jak je otworzyc.. wogole nie wiem czemu sie zablokowaly.. centralny zamek jak guzik nacisne to slychac w tych drzwiach.. pomozcie bo ciezko wsiadac hehe......... :bigok:
tyle kombinacji tu czytam, że śmiać mi się chce. Nie napisałeś czy masz 2 czy 4 drzwi. Jak 4 to poprostu otwierasz tylne drzwi i długim śrubokrętem odkręcasz śrubę co trzyma klamke, a potem tę śrubę z zewnatrz na klamce co jest. Wyciągasz klamke i naciskasz rygiel i dzrwi otwierasz. Potem to przesmarować i złożyć. Jak 2 drzwi to trzeba kombinować. Pozdro.

[url=http://www.tkk.org.pl]TUNING KLUB KRAKÓW[/url]

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: zablokowane drzwi..

Post autor: dukem » ndz lut 20, 2005 01:15

HaiFisch pisze:tyle kombinacji tu czytam, że śmiać mi się chce. Nie napisałeś czy masz 2 czy 4 drzwi. Jak 4 to poprostu otwierasz tylne drzwi i długim śrubokrętem odkręcasz śrubę co trzyma klamke, a potem tę śrubę z zewnatrz na klamce co jest. Wyciągasz klamke i naciskasz rygiel i dzrwi otwierasz. Potem to przesmarować i złożyć. Jak 2 drzwi to trzeba kombinować. Pozdro.
A wlasnie co jak sa 2? :chytry: to wtedy trzeba kombinowac...wiec nie ma sie z czego smiac....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”