[mk3 ADY] Gdzie znajduje sie krokowy i jak czyścić??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
LASOT-A
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: LASOT-A » pn wrz 11, 2006 09:45

Artik31 pisze:witam mam silnik 1,6 abu mk3 chcę wyczyścić krokowca i przepustnice czy jak zdejmę krokowca to czy trzeba go jeszcze rozkręcać i czym najlepiej wyczyścić i czy przepustnica to jest zaraz koło krokowca?prosił bym o pomoc
Przepustnica jest dostępna od góry. Zdejmij pokrywę plastikową gaźnika(trzy śruby) i tam od góry delikatnie patyczkiem i benzynką wyczyścisz przepustnicę. Krokowy, to zabieg zegarmistrzowski. Na początek spróbój wyczyścić tylko przepustniczkę.
Pozdrawiam. :bigok:

Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » czw wrz 14, 2006 21:05

planuje czyszczenie przepustnicy w weekend, ale.. na wsi. jak to rozbiore to odpale pozniej?? trzeba ja adaptowac? troche daleko do domu i lepiej zeby odpalil :) ...

[ Dodano: 14 Wrz 2006 21:26 ]
co do przepustnicy to jest w ksiazce opisana regulacja ale moze ktos mi to wytlumaczy po polskiemu?
-odkrecic wkret oporowy przepustnicy az do uzyskania luzu miedzy dzwignia przepustnicy i wkretem.
-wkrecic wkret oporowy az do uzyskania styku z dzwignia przepustnicy, przesuwajac miedzy elementami scianek cienkiego papieru, ktory przy zaniku luzu powinien przesuwac sie z niewielkim oporem (za chiny nie wiem o co chodzi)
-po okresleniu wlasciwego polozenia styku (??) nalezy wkrecic wkret oporowy dodatkowo o pol obrotu.
-sprawdzic stan czujnika polozenia przepustnicy (????) a nastepnie predkosc obrotowa biegu jałowego

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » czw wrz 14, 2006 21:52

regulacja dotyczy 2E w ADY nic nie regulujesz z tego co opisywałes. Według wieleu źródeł należy dokonać adaptacji,ale tez słyszałem ze po pewnym czasie sama sie zaadaptuje - nie wiem czy to prawda. Faktem jest, gdy sam czysciłem przepustnice - odkręciłem ja od całego kolektora nawet, to nie dokonyewałem adaptacji, auto po złozeniu jezdziło normalnie.

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Artik31 » czw wrz 21, 2006 09:30

lasot pisze:Przepustnica jest dostępna od góry. Zdejmij pokrywę plastikową gaźnika(trzy śruby) i tam od góry delikatnie patyczkiem i benzynką wyczyścisz przepustnicę. Krokowy, to zabieg zegarmistrzowski. Na początek spróbój wyczyścić tylko przepustniczkę.
Pozdrawiam. :bigok:
witam jeden forumowicz polecił mi żeby krokoca odkręcić i zanużyć na noc do benzynki ekstrakcyjnej i potem wysuszyć go czy nic mu sie niestanie jak zrobie tak jak mi napisał? pozdrawiam

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

Awatar użytkownika
LASOT-A
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: LASOT-A » czw wrz 21, 2006 13:51

Artik31 pisze:witam jeden forumowicz polecił mi żeby krokoca odkręcić i zanużyć na noc do benzynki ekstrakcyjnej i potem wysuszyć go czy nic mu sie niestanie jak zrobie tak jak mi napisał? pozdrawiam
Odpowiedziałem na PW. Pozdrawiam. :bigok:

Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”