[mk2] sprężyny przód = tył?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maniack

[mk2] sprężyny przód = tył?

Post autor: maniack » sob lut 19, 2005 21:32

witam!

szukam sprężyn standard przód do mojego "batmobilu" :) i tak oglądam, szukam... ogólnie jakaś posucha, pełno jakichś obniżających, a na wafla mi to, ja wolę większy komfort, a 1.3i to ja nie potrzebuję 'sportowej zawiechy', od której uderzam łbem w podsufitkę :jezor: a teraz na oko mam -60/-20 przednie opony schowane w błotniku prawie ;)

no i tak widzę zdjęcia i nasuwa mi się pytanie - czy sprężyny na przód i na tył są takie same? bo mam dziwne wrażenie, że tak, a przód muszę podnieść... tył chyba jest tylko lekko obniżony i ujdzie w praniu... a teraz mam urypane amory i do -60 (bo to jest niżej niż -40 chyba... ;) ) bym musiał założyć sportowe amory, a to trochę kosztuje... taniej sprężyny normalne i amory normalne, no nie?

a już powoli mnie wk#%ia fakt, że przy kilku centymetrowej dziurze muszę mocno zwalniać... już nie mówiąc o śpiących policjantach, podjeżdżam może 10kmph, bo ile można na prawie jałowych i jedynce? a i tak mocno uderzam... wyrąbane amory są wg. mechaników... wg. znajomego ojca, co mu toto sprowadził "tak ma być, mam się przyzwyczaić, bo mam super sportowy wypas i w ogóle się dziwię, że ci się nie podoba"... ja tam wolę mieć komfort a nie coś takiego :jezor: kurde, nie ma dnia, cobym nie zarył w jakąś dziurę zdrowo...

więc... czy sprężyny tył są identyczne jak te z przodu?

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » sob lut 19, 2005 22:22

z przodu są inne sprężynkinp na aukcji
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42615624
przednie są szersze a tylne to te węzsze i wyższe

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”