Po pierwsze czu jak naciskasz manetke na tylni spryskiwacz to czy pompka spryskiwacza bzyczy???Jezeli tak to pompka ok:-)
Druga sprawa to otworz z tylu klape i sciagnij z niej ten plastk i dostaniesz sie do mechanizmu wycieraczki .Zdejmij wezyk z tylniego spryskiwacza i teraz mozesz sparawdzic czy przez wezyk wylatuje plyn jak tak to przewody sa drozne czyli cos jest z tylnim spryskiwaczem tak jak u mnie :-D
Golf 3 tylni spryskiwacz (z kąd bieże płyn i jak idzie wąż)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odgrzebie temat … ale mam podobny problem. Najprawdopodobniej wypiął mi się wężyk (rurka) prowadzący płyn do tylnego spryskiwacza. Jest go gdzieś ze 20 cm od pompki … plastykowy wężyk zakończony gumową rurką (łączeniem).
Gdzie szukać dalszej części plastykowego wężyka i jak w ogóle biegnie ten plastykowy wężyk do tylnej klapy ?
Gdzie szukać dalszej części plastykowego wężyka i jak w ogóle biegnie ten plastykowy wężyk do tylnej klapy ?
dalej to raczej nie ma zadnego połączenia jak nie pryska to zobacz czy nie masz pękniętego w przelotce między klapą a nadwoziem on idzie od pompki koło akumulatora potem wchodzi do kabiny idzie dalej koło przedniego słupka potem idzie koło progu razem z wiązką kabli następnie przez bagaznik z prawej strony następnie idzie koło tylnej lampy do góry , wchodzi do przelotki gumowej i wchodzi do klapy
[ Dodano: 14 Wrz 2006 20:41 ]
tak właśnie działa silnik ma prawe i lewe obroty
[ Dodano: 14 Wrz 2006 20:41 ]
tak właśnie działa silnik ma prawe i lewe obroty