Golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 3
Witam w moim mk3 po dłuzszej jezdzie zaczyna migać kontrolka smarowania i tylko zwiekszenie obrotów na biegu jałowym uspokaja tą rzecz. Czujnik oleju z tego co wiem jest sprawny więc co to moze byc i jak to sprawdzić?
Kiedy wymieniałeś olej (kkm) ? W zdecydowanej większości pomaga wymiana oleju i filtra. Filtr najlepiej firmy Mann, broń Boże Filtrona. To jest że tak powiem "pierwsza pomoc". A jak nie pomoże to można się powoli zacząć martwić.
pozdro
Aha. Objawy u mnie były identyczne, wył przy dłuższej jeździe i przegazówka czasem pomagała. Zalałem Castrol mineralny + nowy filterek i od prawie 10 tys. km nawet nie pisnął
pozdro
Aha. Objawy u mnie były identyczne, wył przy dłuższej jeździe i przegazówka czasem pomagała. Zalałem Castrol mineralny + nowy filterek i od prawie 10 tys. km nawet nie pisnął
Co sprawdzic? Panewki, bo pewno juz przetarte - jezdzic z tym i nauczyc sie z tym zyc, albo zabrac sie za maly remont silnikaggregorii pisze:Witam w moim mk3 po dłuzszej jezdzie zaczyna migać kontrolka smarowania i tylko zwiekszenie obrotów na biegu jałowym uspokaja tą rzecz. Czujnik oleju z tego co wiem jest sprawny więc co to moze byc i jak to sprawdzić?
A więć uszczelka pod głowico wymieniana choc nie potrzebnie ale co tam więc panewki sprawdzane ciśnienie sprawdzane niby miał zajebiste. No chyba ze to pompa, ale czemu dopiero sie odzywa po kilkudziesięciu kilosach czy olej robi sie zbyt zadki i pompa nie domaga sam nie wiem. Jedno co wiem ze gdy sie jeżdzi po deszczy tego zjawiska jakoś nie widać
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
E niekoniecznie, ja na filtrona nie narzekam, jak kupiłem auto dałem Mann i piszczał (bo filtr zapchał się po paru tys km syfem z porzedniego kijowego oleju - rozciąłem i sprawdziłem) a teraz mam filtrona prawie 10kkm i nie pisnął ani raz na nim.gribu pisze:Kiedy wymieniałeś olej (kkm) ? W zdecydowanej większości pomaga wymiana oleju i filtra. Filtr najlepiej firmy Mann, broń Boże Filtrona. To jest że tak powiem "pierwsza pomoc". A jak nie pomoże to można się powoli zacząć martwić.
pozdro
Taka drobna komplikacja przy wymianie mineralnego na półsyntetyk mi się zdarzyła. Od następnej wymiany oleju już nic się nie dzieje.
Konto usunięte.