Witam.
Jak w temacie. Otóż to zjawisko odkryłem zupełnie niedawno. Otóż są wszsystkie światła z "zającem" włącznie (zapala się kontrolka długich) ale po przełączeniu na długie nic się nie dzieje. Gdzie i czego szukać ? Czyżby żywota dokonał przełącznik zespolony (tylko nie to ) ?
Pozdrawiam.
Brak świateł "długich" ale mignięcie działa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
Mobile: 797 195 021
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze mogla sie rozsypac manetka. Najlepiej jakbys podpial sie multimetrem pod manetke i sprawdzil czy pojawia sie przejscie po wlaczeniu dlugich. Rozumiem ze nie masz ustrojstwa typu auto-on swiatla mijania po uruchomieniu silnika?...bo jezeli masz to nie wlaczysz dlugich na stale gdy przelacznik od swiatel bedziesz mial na 0.
Re: Brak świateł "długich" ale mignięcie działa.
AUTO ON (zostaje na ZERO) mam ale i tak z uporem maniaka przełączam na "normalne" działanie bo wtedy działa podświetlenie zegarów. Czyli chyba jednak manetka (przełącznik zespolony). No chyba, że AUTOMAT "zapomniał" o długichMavrick pisze:Wydaje mi sie ze mogla sie rozsypac manetka. Najlepiej jakbys podpial sie multimetrem pod manetke i sprawdzil czy pojawia sie przejscie po wlaczeniu dlugich. Rozumiem ze nie masz ustrojstwa typu auto-on swiatla mijania po uruchomieniu silnika?...bo jezeli masz to nie wlaczysz dlugich na stale gdy przelacznik od swiatel bedziesz mial na 0.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt lut 24, 2017 22:17 przez szpadel68, łącznie zmieniany 1 raz.
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
Raczej manetka miałem podobnie w passacie raz działał raz nie aż w końcu padł całkiem wymiana na inny i do dzisiaj działa
No to niestety czeka mnie rozbiórka kierownicy
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pamietaj ze przed odlaczeniem poduchy nalezy odlaczyc aku.szpadel68 pisze:No to niestety czeka mnie rozbiórka kierownicy