Pytanie do posiadaczy felg ATS CUP lub Aluline
Dzień dobry ... mam pytanie odnoście tych felg bo ja mam felgi Aluline ale to jest wzór Ats Cup i teraz ciekawi mnie jakie macie śruby w tych felgach (długość gwintu) i czy macie pierścień centrujący do nich ?
Moje skromne auto http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 5#p6125285" onclick="window.open(this.href);return false;
no i niestety nie uzyskałem odpowiedzi ... w każdym razie pojechałem do sklepu ze śrubami do felg i po przymiarce ustaliliśmy że długość gwintu 28mm będzie odpowiednia (śruba stożkowa) .. niestety cena 5,50zł od sztuki trochę mnie zabolała ale jakoś to przeżyłem .. .. no i to chyba tyle w tym temacie.
Moje skromne auto http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 5#p6125285" onclick="window.open(this.href);return false;
A więc na przyszłość żebyś sobie nie robił problemu - śruba ma wystawać tyle ile ori śruba w ori feldze - więc wyciągasz zapas, odkręcasz jedną szpilkę, mierzysz i identycznie robisz dopasowując nową śrubę. Długość całej śruby w 90% przypadków wychodzi taka jak ori (tyle że ze zmienioną przylgnią).
Cena absurdalna - w detalu śruba do koła do wydatek 2, maks 2.50zł a śruby kupuje się w sklepie ze śrubami, a nie w motoryzacyjnym/tuningowym/felgowym.
Cena absurdalna - w detalu śruba do koła do wydatek 2, maks 2.50zł a śruby kupuje się w sklepie ze śrubami, a nie w motoryzacyjnym/tuningowym/felgowym.
a no właśnie tylko że ja byłem w jednym sklepie (niestety tylko w jednym bo był po drodze) i tam gość powiedział że nie mają bo to twardość inna itd . dlatego pomyślałem że w każdym innym nie będą mieli bo takie śruby to tylko raczej w motoryzacyjnym .. a co do długości to wcześniej kupiłem sobie 26mm 2 szt. (kulka nie stożek) bo tylko do przykręcenia przy maszynie polerującej (jeśli tak to można nazwać) i wtedy mierzyłem te 26mm i wydawało sie że za mało wystaje ale to dlatego że stożek głębiej wchodzi niż kulka..dlatego na początku myślałem że 30mm będzie ok(ale jak bym na necie kupił 30mm to bym przedobrzył..)...
czyli Shmatan chcesz powiedzieć że umoczyłem z zakupem .. no cóż .. będzie to dla mnie lekcja na przyszłość
czyli Shmatan chcesz powiedzieć że umoczyłem z zakupem .. no cóż .. będzie to dla mnie lekcja na przyszłość
W dobrym sklepie ze śrubami spokojnie dostaniesz śruby o wielu twardościach. Do felg przyjęło się że wsadzamy 10,9Euzebi pisze: tam gość powiedział że nie mają bo to twardość inna itd
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja pierscieni nie mialem , z przodu potrzebowałem dłuższe z tyłu ori
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;