Witam pilny problem z moim golfem 1.8 mechaniczny wtrysk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam przepraszam ze zakladam kolejny pewnie zbedny temat ale potrzebuje pilnej odpowiedzi odnosnie mojego golfa a mianowicie pacjent to mk2 1.8 mechaniczny wtrys 112km. po odpaleniu auta silnik gasnie i nie chce odpalic przez 5 -7 minut potem problem sie powtarza musze go przegazowac ze 2 mminuty i jest na jakis czas ok oddalem do mechanika ale jakis nie kumaty gosciu z niego i nie wie o co chodzi czy ktos moze mnie wesprzec rada co to moze byc? błagam o odpowiedz
odepnij czujnik temp i sprawdz czy jest poprawa od kiedy tak sie zaczeło dziać
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
od niedawna auto gubi obroty brak biegu jalowego i czasem nierowno przyspiesza szarpanie. gdzie znajduje sie taki czujnik mniej wiecej? aaa i jeszcze dzisiaj jadac zauwazylem ze komputer pokazuje mmi temperature nawet 110 stopni czy to norrmalne?
a nie ubywa ci płynu chłodniczego?wykręć swiece i zobacz w jakim są stanie ,czy taka temp utrzymuje sie cały czas?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
Świece sa wymienione płynu nie ubywa stoi na minimum od momentu zakupu a przejechalem ok 400km temperatura faluje od 102 do nawet 110stopni nie wiem co zrobic juz i najprawdopodobniej auto idzie na sprzedaz a wizualnie jest piekne zero rdzy pomalowane zakonserwowane az szkoda kupe kasy bylo wlozone szukam wyjscia ciagle a sprzedaz to ostatecznosc. chyba ze jest krtos z okolic bedzina to moge podjechac i niech zerknie fachowym okiem na ten przypadek
a węże twarde ?wentylatory się wł?czujniki zaznaczyłem ,odepnij i popatrz czy jest róznica
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
wentylator chodzi normalnie wlaczca sie i wg weze twarde ale nie tk bardzo zaraz jade sie pzejechac z odpietym czujnikiem i napisze co i jak
-
- Nowicjusz
jest to samo bez zmian gasnie i nie chce odpalic jakies dalsze sugestie? mechanik cos wspominal o wtryskach
trzeba by spradzić ciśnienie paliwa,kompresje ,spaliny w układzie chłodzenia,ustawienie zapłony.nic innego mi nie przychodzi na myśl,wtryski nie bardzo bo robiło by tak na zimnym i ciepłym.Jak wymieniałeś świece to wszystkie były w tym samym kolorze?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
tak kolor swiec i stan byl taki samo w sumie tragiczny. a mozesz mi polecic kogos z okolic kto zna sie na rzeczy bo ppowiem szczerze ze jestem zieony w tych glebszych tematach
U mnie w Audi na mechanicznym wtrysku ten czujnik odpowiada za wtryskiwacz rozruchowy w golfie pewnie jest tak samo, więc jego odłączenie nic Ci nie da. Od dołu powinien być jeszcze niebieski albo biały nie pamiętam dokładnie od ECU, odłącz go i napisz czy cos sie zmieniło. I jeszcze, masz gaz? Kopci na czarno jak juz odpalisz? To sie dzieje na zimnym, na ciepłym silniku czy bez różnicy od temp?
-
- Nowicjusz
nie zaleznie czy silnik ciepły czy zimny jest tk samo po podkreceniiu obrotow jakos sie tam trzyma i nie gasnie ale tez nie zawsze. auto nie bylo nigdy gazowane nie kopci wg
sprawdził bym jeszcze zapłon lampą.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr