Bora ALH + 216 dawka paliwa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam , wsadziłem do mojej borki , 216 7diesel by cowboy i zaobserwowałem coś ciekawego , mianowicie dawka przy rozgrzanym silniki oscyluje miedzy 2,4 a 2,6 . Wiem że to za dużo , ale wg mnie powinien kopić jak batory . a kopcenia praktycznie brak . Czy można jeździć na odzień z taka dawką ?
no nie wiem czy powinien kopcic jak Batory
w ALH nie ma az takiego batorego bo doładowanie ma 1 Bar w serii, czyli takie jak AFN
najwazniejsza kwestia czy jest mocniejszy, czy czuc moment, czy wszytsko OK i czy sa inne złe objawy np drży dwumas ?
w ALH nie ma az takiego batorego bo doładowanie ma 1 Bar w serii, czyli takie jak AFN
najwazniejsza kwestia czy jest mocniejszy, czy czuc moment, czy wszytsko OK i czy sa inne złe objawy np drży dwumas ?
Póki co wszystko jest ok , moc i moment nie porównywalny do serii , dwumas daje rade , nic złego się nie dzieje .
no to skoro tak to jezdzic
czyli jest róznica wzgledem chinskich koncówek z allegro ? które mają iglice za krótkie i drugi stopien jest na poziomie 260 Bar ?
sory za brak dymu ale jakby co mozna z powrotem zrobic 170/260 i bedzie dym
czyli jest róznica wzgledem chinskich koncówek z allegro ? które mają iglice za krótkie i drugi stopien jest na poziomie 260 Bar ?
sory za brak dymu ale jakby co mozna z powrotem zrobic 170/260 i bedzie dym
a kwestia dziur w tłokach , i innych mitów ? Wiesz , wole dwa razy zapytać niż wymienać silnik Ogólnie dzieki wielkie za wtryski , w końcu auto jedzie
dziury w tłokach bedą jak bedzie dym i bedzie słabe rozpylanie i duze EGT