[mk3] Skacze mi prawa wycieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Skacze mi prawa wycieraczka
Jak w temacie. Zmieniłem już pióro, psikałem WD40 w miejscu tej sprężyny co dociska i dalej to samo. Co z tym cholerstwem zrobić?
tak, dokładnie takmiś fazi pisze:ale kiedy skacze jak wycierasz szybe ? chodzi po szybie skokami?
[ Dodano: Sro Wrz 13, 2006 10:23 ]
nie pomogło, poza tym lewa chodzi idealniedziejo pisze:szybę dobrze wymyj odtłuść ja
[ Dodano: Sro Wrz 13, 2006 10:27 ]
góra - dół, tak jakby jej nie dociskało i wydaje jednoczesnie nieprzyjemne chrobotanie a to dosyć rozpraszadaszczyk pisze:czesc !!
jak skacze ??? podskakuje na szybie góra - dół ??? czy skacze na plaszczyźnie szyby ?? czyli nie płynie się przesuwa ???
pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.

Jak wymiana wycieraczek nie pomogła to znaczy że ramię krzywe (lub uchwyt wycieraczki luźny) i wycieraczka nie chodzi prostopadle to szyby tylko pod skosem. Z tym że wtedy będzie zgrzypieć tylko w jedną strone - bo pióro idzie jakby "pod włos".
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

to musisz ramię skręcić tak żeby wycieraczka chodziła po szybie prsopadle. To się da zrobić. Ja po prostu złapałem kombinerkami za ucho do mocowania wycieraczek i skręciłem jak należy, bo mialem ten sam problem. Tylko ostrożnie żeby coś przy ułożyskowaniu nie urwać (drugimi kombinerkami kolega niech przytrzymuje przy łożysku. Przez jakieś plastyk żeby lakieru nie zedrzeć. I ostrożnie żeby kształtu samego ucha nie popsuć. Chyba że zmienialeś samą gumkę to stare pióro może mieć luzy na łączeniach i też taki problem może być.HellMan pisze:skacze mi tylko jak "wraca"
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.