swap mk2 benzyna > diesel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Siema, niedawno nabylem sowjego golfika i teraz mysle o jakims swapie, zalezy mi na tym zeby to byl diesel ale coś więcej niz 1.9. I zeby to tez byla jakas ogarnięta cena za kupno takiego silniczka ze skrzynią i osprzętem. Moj golfik to 1.3 kat. Jak byscie mogli to podajcie jakiś link do dokladnego opisu swapa takiego silniczka.
Po co kupowałeś coś, co Ci nie odpowiada? Zdajesz sobie sprawę ile roboty i kasy wpakujesz w przeróbki? Taki swap przy MKII, to wartość auta (nie licząc kosztu robocizny), bo potrzebujesz nie tylko silnika i skrzyni, ale także kompletnego układu wydechowego, chłodzenia, sterowników, zawieszenia. Lepiej dołożyć 2-3 tysie i kupić gotową, zadbaną furę z mocnym dieslem pod maską.kamile124 pisze:niedawno nabylem sowjego golfika i teraz mysle o jakims swapie,
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Wszystko mi odpowiada, z tym ze troche chajsu trzeba bedzie wlozyc zdaje sobie sprawę, ale gwint juz jest dobra szeroka stal na 10J też więc coś musi to ciągnąć.
-
- Gadatliwa bestia
Re: swap mk2 benzyna > diesel
Kup jakiegoś AFN w całości w golfie 3 rozbitym za kilka groszy. Albo jakieś ALH,AHF w budzie ibizy fl albo leona, dobrze jak by był po 2000 roku to możesz sterownik programować po kablu. Najlepiej szukać jakiegoś rozbitka lub anglika i po problemie.
Re: Odp: swap mk2 benzyna > diesel
Moj jest z 99 i tez idzie po kabluzgredd pisze:dobrze jak by był po 2000 roku to możesz sterownik programować po kablu
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
Najpierw to trzeba zadać sobie pytanie czy to ma być TD/TDI na ile mocy do czego będzie służyć czy jazda na co dzień czy zabawka. nie opyla się robić takiego golfa jak na allegro stoją mk2 w tdi po 4k. Ja tworzę mk2 1.9 TD i na sam remont generalny silnika i jego osprzętu poszło mi 4 kafle więc warto to przemyśleć czy chce się bawić człowiek czy po prostu kupić gotowca i mieć masę roboty mniej.
Tuning D/TD/MTDI? Pisz PW.
według mnie od golfa IV najlepszy.. przynajmniej jakiś tuning czy coś to po kablu zrobisz a nie wyciąganie sterownika i bawienie się w lutowanie flash..
proponuje jakieś 110km TDi
proponuje jakieś 110km TDi