Jaka marka opon letnich
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
Jaka marka opon letnich
No Pirelli to już najwyższa półka, ale i wyższe ceny. Pirelli ma dobre sportowe opony, ale jeszcze jest kilka innych modeli, które są lepsze jak dla mnie
-
- Mały gagatek
Jaka marka opon letnich
Miałem wcześniej Pirelli i faktycznie te gumki te są niezawodne. Zrobiłem na nich 3 sezony (a i poprzedni właściciel podobno jeździł na nich 1 sezon, a przynajmniej tak mówił jak sprzedawał). Bieżnik miały dobry to się jeździło. Ale podczas ostatniego przeglądu technicznego Pan mechanik powiedział, abym wymienił - bo w przyszłym roku nie podbije. Akurat w Oponeo.pl mieli dobrą ofertę na Continental ContiEcoContact 5 (za niewiele ponad 200 zł za jedną gumkę). Dobrze się na nich jeździ a i przyczepność od razu lepsza.
Jaka marka opon letnich
ja mam continental conti premium contact 5, 205/55/r16, opony nastawione na komfort, miekkie, choć to pierwsze nowe opony jakie mam wiec nie mam porównania, na aucie nowe amortyzatory tuleje drążki,przekładnia kierownicza.. cały zawias oprócz spreżyn.mk4 variant alh tdi
-
- Ma gadane
Jaka marka opon letnich
No Continentale może są bezpieczne, ale coś mało oszczędne w testach http://www.rezulteo-opony.pl/opony-cont ... on-2722295" onclick="window.open(this.href);return false; jak dla mnie to już chyba nawet Nokiany są lepsze z nowej gamy bądź jakieś Michałki
Jaka marka opon letnich
Osobiście małem styczność z Fuldami, Dunlopami oraz Goodyearami. Fuldy dobre na długie przebiegi ale czasami głośne. Dobre zachowanie na mokrym. Dunlopy - na asfalcie na sucho rewelacja się zachowują. Goodyear - podobnie jak Dunlop.
-
- Ma gadane
Jaka marka opon letnich
Bo Goodyear i Dunlop to jedna firma więc pewnie mają podobną technologię. Co do Fuld to raczej one są dużo gorsze niż wspomniane Good-y i Dunlopki.
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Re: Jaka marka opon letnich
Akurat tak sie sklada ze mam w jednym aucie zalozone Dunlopy Sport Maxx, a w drugim Fuldy SportControl i nie zgodze sie z tym ze Fuldy sa duzo gorsze od Dunlopow. Jedne i drugie sa ciche, dobrze trzymaja na mokrym. Ja nie widze/czuje roznicy miedzy SportControl a Sport Maxx poza cena
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Jaka marka opon letnich
Chciałbym zakupić nowe opony letnie do alufelg 16. Co byście proponowali?
Barum 205/55R16 Bravuris 3 91H
Kormoran 205/55R16 RUNPRO B2 91H
Dębica 205/55R16 Furio 91W
Barum 205/55R16 Bravuris 3 91H
Kormoran 205/55R16 RUNPRO B2 91H
Dębica 205/55R16 Furio 91W
GTB...
-
- Użytkownik
Re: Jaka marka opon letnich
Jesli ma byc budzetowo to ja bym sie zastanowil nad Debica Presto. Pod wzgledem cena/jakosc bdb. Brat ma w Pasku i chwali.
ALH -> 205 -> soft
Jaka marka opon letnich
Dzięki za podpowiedź. Nie ukrywam, że ma być budżetowo, około 900 zł za całość.
W tej cenie zbyt dużo manewrów nie ma: dębica, barum, kormoran, kuhmo.
Ewentualnie czytałem dobre opinie o oponach hankook.
Więc może Hankook 205/55R16 Ventus Prime 2 K115 91V ?
W tej cenie zbyt dużo manewrów nie ma: dębica, barum, kormoran, kuhmo.
Ewentualnie czytałem dobre opinie o oponach hankook.
Więc może Hankook 205/55R16 Ventus Prime 2 K115 91V ?
GTB...
Jaka marka opon letnich
witam,jezdzil ktos na oponach 225/45 r17 debica furio?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508945