Witam. Już powoli rozkładam ręce i chyba się poddam, bo nie daje rady z moim MK4. Silnik 1.6 8V. Miesiąc temu wymieniłem skrzynie. Wcześniej miałem DUU i co dziwnie nie nity mi poszły, a jakiś sworzeń wyskoczył i zrobił dziurę, olej dosłownie się wylewał, 30km i prawie nic nie było. Skrzynie poszła do mechanika, a mi dal regenerowana DLP(wymienieni były nity i była spawana). Po miesiącu i 1300km znowu leci olej: ( zauważyłem jakieś 150km temu, ale, od kiedy leci nie wiem: ( Dziś dodatkowo zaczęło piszczeć cos jak wciskam sprzęgło (czytałem ze to łożysko oporowe). Poprzednio olej leciał pomiędzy skrzynia, a sprzęgłem. Teraz leci w miejscu jak na zdjęciu. Wyciek nie jest duży, bo dziś po 1300km dolałem ok 50ml oleju i już było pod korek. Żadnej dziury nie wiedze, fakt ze skrzynia jest w tym miejscu spawana, ale spaw wygląda na szczelny, a skrzynia jest mokra nawet nad spawem. Jakieś 70km temu wytarłem dokładnie calą skrzycie do sucha, ale dziś jak zajrzałem to znowu była cala spocona i nie wiem skąd to może wyciekać. Na pewno jest to olej ze skrzyni. Macie jakieś metody jak sprawdzić skąd to wycieka?
Gdzieś cieknie olej ze skrzyni.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
umyj wszystko, zrób kilka kilometrów ,napewno będzie widać
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Chyba udało mi się zlokalizować wyciek. Wydaje mi się, ze leci przez srubę, na która przykręcona jest podstawa wybieraków. Po wykręceniu śruby była cała w oleju, i oględziny wskazują ze to te miejsce. Próbowałem już uszczelnić silikonem czarnym (dolanie wysmarowałem otwór i sam łeb śruby silikonem, trochę pomogło, ale nie do końca po przejechaniu ok 60km skrzynia była lekko spocona, a dziś po przejechaniu ok300km było już mokro: / Czy w skrzyni jest takie duże ciśnienie ze wypycha olej przez ta śrubę? Macie może jakieś pomysły, co z tym mogę jeszcze zrobić.
skrzynie nie są drogie może warto wymienić na inna? Lub kupić obudowę skrzyni (dobrą) i przełożyć wnętrzności, ewentualnie bawić się w jej uszczelnienie tylko pytanie czy sam sobie z tym poradzisz czy zawieziesz do jakiegoś zakładu.
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
odkręciłem i zdjąłem wybieraki, dokładnie oczyściłem miejsce wycieku w otwory mocowania wybieraków wstrzyknąłem sylikon i skręciłem wszystko. Narazie przejechałem ok 1,5tys km i nic się nie dzieje, olej nie cieknie. Zobaczymy na ile czasu takie uszczelnienie pomoże.