Panowie ja jakiś czas temu bawiłem się w to samo. Podzielę się złotymi myślami. Po taniości kupiłem sobie wosk do profili novola, teroson terawax i tectyl ML. Teroson i Tectyl po wpsikaniu w progi, okolice lam tylnych nadal po roku są "mokre". Jak dotknę paluchem to się można umazać, niemniej nie ściekają.
Wosk novola (najtańszy), już wysechł. Widać, że blacha jest pokryta takim nalotem woskowym, ale jest on zupełnie suchy. Wydaje mi się, że do progów, zwłaszcza spawanych, lepiej dorzucić te 10 zł i kupić Tectyl ML(35 zł/l) albo np Teroson (50zł/l). Ostatnio kupiłem w promocji wosk APP, ale jeszcze nie testowałem. Jak wpadnie przed zimą to też wam opiszę.
Co do produktów bolla to jakoś im nie wierzę. Spawy malowałem najpierw farbami 2k, a potem kładłem masę poliuretanową wurtha. Zbrakło mi to kupiłem bolla. Minął prawie rok. Wurth się ładnie trzyma podłogi, a boll obok odłazi już płatami. Więc ostatni raz kupiłem coś z bolla.
teraz przed zimą muszę znowu czyścić, zrywać bolla i kłaść wurtha. Rok temu zaoszczędziłem 10 zł, a teraz wydam znowu to samo i jeszcze robota w urlop się kroi.
sorki za długi post, ale lubię temat