[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- FisheR
- ...
- Kontakt:
co jakis czas sie uaktualnia jedziesz spokojnie to powoli spada a jak zaczniesz deptac to juz zamiast 100 masz 20km i jak znowu zwolnisz to bedzie te 80 np.
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
Mi na 1J5 920 946 C tez uaktywnilo kontrolke tempomatu po opisie cjubasa.
Wczesniej jej nie miałem.
Dzieki
Dzieki
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Ten licznik miałeś od początku,czy wymieniałeś?Jeśli wymieniałeś,to jaki miałeś fabrycznie?esiu2111 pisze:Mi na 1J5 920 946 C tez uaktywnilo kontrolke tempomatu po opisie cjubasa.
Dzieki
owies pisze:przez owies » 2 lip 2014, o 15:47
Jeśli do tej pory ECU nie wysyłał info o włączonym tempomacie to ten myk tym bardziej mi nie pomoże, zgadza się?
cinek2004 pisze:Zgadza, to jest tylko modyfikacja kontrolki by zaświecała się gdy tempomat faktycznie działa.
Wczoraj przeorałem wsad mojego 1J5920846C i kontrolka pojawia się na zasadach podanych przez cjubasa.esiu2111 pisze:Mi na 1J5 920 946 C tez uaktywnilo kontrolke tempomatu po opisie cjubasa.
Dzieki
Do tej pory nie świeciła wcale na żadnych zegarach a miałem ich sporo.
DZIĘKI!
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
- Andrzej4286
- TYLKO VW
potwierdzam ze opis cjubas, z kontrolka tempomatu dziala i ta modyfikacja uaktywnia tez kontrolkę tempomatu w liczniku w którym wcześniej ta kontrolka nie działała testowałem w swoim golfie i działa
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy da się jakoś wyświetlać na 1/2 FIS temperaturę oleju? Bardzo bym chciał ją mieć. Licznik VDO 1J0 920 826 BX (to jest praktycznie to samo co bez X na końcu).
U mnie komunikaty pozostały po aktywacji RKM. Może coś jeszcze zmieniłeś. Sprawdź w oryginalnym EEPROM-ie, porównaj, jeśli jeszcze go masz. Polecam HxD do porównania wsadów.wrobel81 pisze: po uaktywnieniu funkcji RKM, w liczniku 1/2 fis w VW Golf 4, zniknęły mi tekstowe komunikaty o zaciągniętym ręcznym, otwartych drzwiach, czy też o małym poziomie paliwa. Czy to jest skutek uboczny aktywacji funkcji RKM?
Wymienilem z org. na pól fis a potem na ten 1J5 920 946 C
Potwierdzam ze kontrolka tempomatu wg opisu kolegi cjubas działa licznik 1j5920826c
Dzięki chłopaki:) a szczególnie dzięki pomocy forumowicz lwlw:) udało mi się przywrócić te komunikaty tekstowe w 1/2 fis. Po prostu trzeba było przywrócić oryginalny wsad dla tego licznika. Najprawdopodobniej albo przy wczytywaniu tego wsadu VAG Programmerem coś musiało nie do końca skopiowac się i brakowało zapewnie jakiejś komórki.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam
Mariusz
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam
Mariusz
- Klimat
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kontrolka tempomatu działa i w Golfie IMMO2 z AGU, z licznikiem SE IMMO3
A przy okazji mam pytanie . Kolega kupił licznik z Passata B5.5 (jak się potem okazało z końcówką 7). Po wgraniu wsadu 1j5 920 826, wszystko działa oprócz migającego szybko ESP. Czy jest na to jakiś sposób, lub czy ktoś dysponuje wsadem
1j0/1j5 920 827? Z góry dziękuje .
A przy okazji mam pytanie . Kolega kupił licznik z Passata B5.5 (jak się potem okazało z końcówką 7). Po wgraniu wsadu 1j5 920 826, wszystko działa oprócz migającego szybko ESP. Czy jest na to jakiś sposób, lub czy ktoś dysponuje wsadem
1j0/1j5 920 827? Z góry dziękuje .
Witam.
Mam problem z moim licznikiem 1j5 920 826 C. RKM uaktywniłem w pół minuty zgodnnie z opisem z pierwszego postu. Mam kłopot z podświetleniem wskazówek i skali po włączeniu zapłonu. Nie mogę znalreźć odpowiedniej komórki proszę o pomoc.
Mam problem z moim licznikiem 1j5 920 826 C. RKM uaktywniłem w pół minuty zgodnnie z opisem z pierwszego postu. Mam kłopot z podświetleniem wskazówek i skali po włączeniu zapłonu. Nie mogę znalreźć odpowiedniej komórki proszę o pomoc.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Przedostatnia linijka,trzecia komórka od prawej masz wartość 30,zmieniasz drugą cyfrę.
Masz to w komórce 1ED - przedostatni wiersz, trzecia kolumna od końca - tam gdzie masz teraz 30. Jak chcesz np. świecące wskazówki to dajesz 39. Tu masz więcej: http://forum.vw-passat.pl/threads/53313 ... licznikowe" onclick="window.open(this.href);return false;
- wallygraf
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wszystko działa w najlepszym porządku (RKM, oraz kontrolka tempomatu wtedy kiedy na nim jadę) - pacjent Golf IV TDI 2002 zegary 1J0 920 826 C KOMBI+WEGFAHRSP VDO V20 SOFT CODING 01112. Zrobiłem też wskazówki zmieniając w adresie $1ED 30 na 39. Znalazłem na forum passata że 3 oznacza fis a 9 wskazówki, ale jak powinienem wpisać żeby paliły się wskazówki, FIS i skale na prędkościomierzu i obrotomierzu? Może ktoś podpowie...
Mk4 TDI