witam.
Sprawa wygląda tak, w czerwcu ubiegłego roku kupiłem auto z polisą ważną do października, w październiku gdy kończyło sie oc pojechałem do ubezpieczalni wycofać aktualne oc (aviva) i wykupić nowe (MTU). po tygodniu już z nowym oc auto sprzedałem, sprzedaż zgłoszona i niby wszystko ok. Ale teraz przyszło mi pismo wezwanie do zapłaty ubezpieczenia od czerwca do października z avivy,dzwoniąc tam powiedziano mi że nie uwzględnili żadnych zniżek i niby jest już za późno na re-kalkulacje. Da się coś z tym zrobić? Powinni uwzględnić mi 60% zniżek, i dziwne że po roku przychodzi dopiero jakieś pismo a wcześniej żadnych upomnień itp nie było...
naliczenie OC i nakaz wpłaty po roku
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Re: naliczenie OC i nakaz wpłaty po roku
Za późno na rekalkulację to jest po podpisaniu polisy (jeżeli oczywiście nie zmienili się np. właściciele pojazdu)matisim pisze:za późno na re-kalkulacje.
Ja bym się tym zbytnio nie przejmował, napisz odwołanie i czekaj na ich odpowiedź. Często na telefonach siedzą strasznie nierozgarnięte osoby, które wciskają kit tylko po to byś dał już im spokój.
2010 - 2012 Ford Fiesta MK3 1994 Pb 60 KM
2013 - 2014 Opel Astra F 1994 Pb + LPG 90 KM
2014 - ???? Golf IV Trendline 2002 TDI 130 KM
2015 - ???? Audi A4 B8 Avant 2010 TDI 143 KM
2013 - 2014 Opel Astra F 1994 Pb + LPG 90 KM
2014 - ???? Golf IV Trendline 2002 TDI 130 KM
2015 - ???? Audi A4 B8 Avant 2010 TDI 143 KM
czy polisa z avivy była opłacona jednorazowo za rok czy może były dwie raty i druga rata nie została zaplacona? czy poprzedni wlasciciel poinformowal o zbyciu?
jezeli masz -60% to wyslij skan dokumentu, ktory je potwierdza.
jezeli masz -60% to wyslij skan dokumentu, ktory je potwierdza.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Ogólnie polisa była wykupiona na rok przez właściciela od którego kupowałem, on zapłacił jedną ratę na pół roku, potem drugą na drugie pół roku ale sprzedał samochód 3 mies przed końcem polisy, (ale nie wycofywał umowy- bynajmniej ja żadnego pisma nie podpisywałem, że rezygnuje z jego OC) i aviva twierdzi, że nie dostali nic o zniżkach i dlatego policzyli bez zniżek.Wyślę im ten dokument i zobaczymy co wtedy, bo wezwanie do zapłaty przyszło już z jakiejś firmy jakby przez nich wynajętą a nie prosto z avivy.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Po głębszych poszukaniach o co chodzi w tej sprawie, okazało sie że poprzedni właściciel nie opłacić składki na te 3 miesiące i dlatego takie pismo przyszło do mnie... tylko szkoda, że za każdym razem gdy dzwonie to nikt nie wie o co chodzi i odsyła dalej i dalej..