Bagażnik się nie zamyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Bagażnik się nie zamyka
Witam
Przy zamykaniu samochodu nie zamyka się klapa bagażnika i trzeba ręcznie zamykać.
Czy to normalne ?
Przy zamykaniu samochodu nie zamyka się klapa bagażnika i trzeba ręcznie zamykać.
Czy to normalne ?
-
- Nowicjusz
Bagażnik się nie zamyka
Prawdopodobnie krańcówka w zamku jest uszkodzona i central. "widzi " ze klapa nie jest zamknięta
-
- Nowicjusz
Bagażnik się nie zamyka
Rozebrałem i tak.
Idzie kabel z 3 pin-ami do urządzenia które pokazuje czy klapa jest zamknięta jak nie jest to centralny w ogóle nie chce się zamknąć ale jak przesunę bolec to centralny już zamknie drzwi ale nie klapę bagażnika.
Dodam że mechanizm który zwalnia zapadkę z klamki żeby nie można było otworzyć nie jest pod nic podłączony.
Czy coś jeszcze tam powinno być ?
Idzie kabel z 3 pin-ami do urządzenia które pokazuje czy klapa jest zamknięta jak nie jest to centralny w ogóle nie chce się zamknąć ale jak przesunę bolec to centralny już zamknie drzwi ale nie klapę bagażnika.
Dodam że mechanizm który zwalnia zapadkę z klamki żeby nie można było otworzyć nie jest pod nic podłączony.
Czy coś jeszcze tam powinno być ?
Bagażnik się nie zamyka
a wiesz co jeszcze sprawdź kable które ida z klapy do wnętrza auta może na zgięciu gdzies sa przerwane akurat te od zamka
-
- Nowicjusz
Bagażnik się nie zamyka
no właśnie do zamka żadne nie idą, jest tylko czujnik czy klapa jest zamknięta czy otwarta
Bagażnik się nie zamyka
Siłownik(ten biały) blokuje możliwość otwarcia klapy z tyłu. Wciskaj na pilocie i zobacz czy pracuje. Ja miałem kiedyś z nim problem i musiałem skrócić tą zapadkę, aby bagażnik się nie otwierał. Te wolne dwa piny, które ktoś tu opisuje są od styku, który pozwala otworzyć lub zamknąć centralny przekręcając kluczyk w klamce bagażnika. Zobacz czy masz coś takiego jak na tym zdjęciu:
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
-
- Nowicjusz
Bagażnik się nie zamyka
No i własnie nie mam tego siłownika, chyba będę musiał to dokupić i zamontować. Bo bez sensu że drzwi mi się zamykają a bagaznik muszę oddzielnie.