Nie kreci rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Nie kreci rozrusznik
zobacz go na krótko jak nie będzie chciał zapalić,(auto na luz) pierw odepnij ten kabel co jest po stacyjce od rozrusznika,podepnij kawałek kabla w to miejsce i przyłóż do plusa do aku jak nic się nie odezwie elektromagnes do wymiany, tak samo możesz sprawdzić kostkę stacyjki w ten przewód co idzie do rozruchu od stacyjki wpiąć kontrolke lub miernik ,przekręcić na rozruch i zobaczysz czy coś pokazuje ,może być tak że za którymś razem nie łączy
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Nie kreci rozrusznik
wyglada na to jakby za malo pradu dochodzilo, sprawdz kable idace do rozrusznika czy nie sa gdzies przetarte i zasniedziale
Nie kreci rozrusznik
jak nie zadziała to, co koledzy wcześniej wspomnieli, wstaw sobie przekaźnik przed rozrusznikiem. miałem to samo, nie pomogło czyszczenie połączeń, dodanie dodatkowej masy do karoserii, wymiana kostki stacyjki czy elektromagnesu rozrusznika, dopiero jak dołożyłem przekaźnik to się uspokoiło, teraz kostka stacyjki jest mniej obciążana przy rozruchu.
Nie kreci rozrusznik
Tak jak pisałem wyżej, u mnie nie pomogło: wyremontowanie rozrusznika, wymiana kostki stacyjki i czyszczenie wszelkich połączeń. Tzn pomagało ale tak jak u Ciebie, na chwilę. Dopiero przekaźnik załatwił sprawę, odkąd go wstawiłem zapomniałem o problemie.
Nie kreci rozrusznik
Przekaźnik uniwersalny, dostaniesz w sklepie elektronicznym. A sposób podłączenia znajdziesz bez problemu w Internecie.