to jest najważniejszePruszkowiak pisze:bo z tego auta jestem bardzo zadowolony:). Tylko lać paliwo i jeździć.
Kącik posiadaczy variantów
Moderator: VIP
szatan
dobra pytanie mam:
od czego jest cienki czarny przewód na górze po lewej radia i ta prostokątna kostka z niebieskim mocowaniem ?
Mam często problemy z anteną i nie wiem czy wina radia czy anteny:/
dobra pytanie mam:
od czego jest cienki czarny przewód na górze po lewej radia i ta prostokątna kostka z niebieskim mocowaniem ?
Mam często problemy z anteną i nie wiem czy wina radia czy anteny:/
czarny przewód to antena GPS, a w kostce sa sygnały typu can h, can l - jedno i drugie nie ma nic wspólnego ze zwykłą anteną
jeśli masz problem z anteną to weź ją zdemontuj i rozbierz, ich częstą usterką jest nieszczelność, dostaje się woda i pali układy które są w środku ja już jedną wymieniłem
edit: tzn jest coś wspólnego, bo antena radiowa i GPS to jeden moduł na dachu, do tego jeszcze siedzi tam antena GSM, tzw antena triplex
jeśli masz problem z anteną to weź ją zdemontuj i rozbierz, ich częstą usterką jest nieszczelność, dostaje się woda i pali układy które są w środku ja już jedną wymieniłem
edit: tzn jest coś wspólnego, bo antena radiowa i GPS to jeden moduł na dachu, do tego jeszcze siedzi tam antena GSM, tzw antena triplex
szczyku, o super, dzięki za opis, bo nie mogłem znaleźć :/ hmm no dostaję albo "short circuit" albo "radio antenna faulty". Kiedyś ją rozbierałem i niby bez tragedii.. muszę kogoś złapać ze sprawną anteną i radio przełożyć, żeby ocenić gdzie problem
Pruszkowiak jesteśmy chyba na tym samym etapie samochodowej przygody
Motocykl z kolei bym zmienił
Motocykl z kolei bym zmienił
Było już kilka razy, ale ja się jaram tym autem od początku. Idealny kolor ma.
szczyku, GPS śmiga zawsze i wszędzie... no chyba, że płyty nie złapie;) to jest właśnie ta dziwna rzecz. Tylko radio nie łapie i to też dziwnie. Problem się najczęściej pojawia przy wyższych temperaturach, chociaż ostatnio już bez względu na to. Jadę jest ok i nagle radio znika. Potem przejadę przez jakąś hopkę i radio znowu łapie
truckman pisze:Idealny kolor ma.
Nie no Panowie... przecież to oczywiste! żeby było śmiesznie to opłukałem dzisiaj parcha i dokładnie tak pomyślałem: krwa... ale ten kolor jest mega! to takie wdzięczne auto a ja ostatnio tak je zaniedbujęphanteon pisze:Jazz blue jest godny