[MK 2] Drzwi bez klamek w MK2.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK 2] Drzwi bez klamek w MK2.
Witam.
Mam takie zapytanie do wszystkich.
Podobają wam sie drzwi bez klamek???
Mam trochę do zrobienia przy swoim golfie i tak sobie pomyślałem, że najlepiej byłoby zbobić wszystko za jednym zamachem.
Mam tylko parę wątpliwości dotyczących takich gładkich drzwi.
Słyszałem dużo o tym, że policja się strasznie czepia tego. Czy to jest legalne???
Czekam na wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam takie zapytanie do wszystkich.
Podobają wam sie drzwi bez klamek???
Mam trochę do zrobienia przy swoim golfie i tak sobie pomyślałem, że najlepiej byłoby zbobić wszystko za jednym zamachem.
Mam tylko parę wątpliwości dotyczących takich gładkich drzwi.
Słyszałem dużo o tym, że policja się strasznie czepia tego. Czy to jest legalne???
Czekam na wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2008 21:17 przez Jozak, łącznie zmieniany 1 raz.
Jozak, pierwszy patrol zabierze Ci dowód. Spowodowane to jest tym, że np nie daj Boże podczas wypadku, ktoś z zewnątrz będzie próbował otwożyć drzwi i niestety mu się to nie uda.
A wygląda to tak:
Podobają się, ale moim zdaniem, jak już chcesz spawać załóż klamki od B4Jozak pisze:Podobają wam sie drzwi bez klamek?
A wygląda to tak:
Ostatnio zmieniony pn wrz 11, 2006 14:19 przez juby, łącznie zmieniany 1 raz.
Frakcja Proud Member
- piotrek1712
- Ma gadane
drzwi bez klamek podobaja mi sie rownie mocno jak pokoje bez klamek - czyli w ogole... nigdy mnie to nie przekonywalo specjalnie...
co do legalnosci.. to nie wiem co to za argument, ze ktos z zew. w razie wypadku nie bedzie mogl otworzyc drzwi heh, naogol i tak drzwi sa juz tak uszkodzone po powaznych wypadkach, ze nawet klamka by nie pomogla w ich otworzeniu... szybe trzeba wybic albo ciac i tyle...
co do legalnosci.. to nie wiem co to za argument, ze ktos z zew. w razie wypadku nie bedzie mogl otworzyc drzwi heh, naogol i tak drzwi sa juz tak uszkodzone po powaznych wypadkach, ze nawet klamka by nie pomogla w ich otworzeniu... szybe trzeba wybic albo ciac i tyle...
VW Golf II '90 1,6 TDic 2005 - 2007
VW Golf III cabrio US '97 2,0 8v 2007 - ?
Dokładnie.juby pisze:ale to nie jest moja argumentacja tylko policji.
Jest to ujęte w przepisach...
Jeżeli mnie pamieć nie myli to w Austrii jest prawnie dozwolona ta modyfikacja.
[b][size=134][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21804&postdays=0&postorder=asc&start=0]MK II GTD Special by wilk - sprzedany[/url][/size][/b]
-
- Forum Master
- Kontakt:
piotrek1712, przeciez nie trzeba zakladac ze odrazu przy wypadku musisz miec auto do ciecia:| Pozatym mozesz np zaslabnac w samochodzie na skrzyzowaniu, mozesz stracic przytomnosc na skutek spalin jak ci sie cos rozszczelni i wtedy te sekundy na wybicie szyby i otwarcie drzwi od srodka moga zawazyc na zyciu czlowieka i nieraz nawet kilku osob! Madrzejsi ludzie od ciebie wymyslili ten przepis wiec nie mow ze to zaden argument:| A co do braku klamek to mi sie to osobiscie nei podoba pozdrawiam
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
- piotrek1712
- Ma gadane
czy madrzejsci to bym polemizowal...wojtek_sari pisze:piotrek1712, przeciez nie trzeba zakladac ze odrazu przy wypadku musisz miec auto do ciecia:| Pozatym mozesz np zaslabnac w samochodzie na skrzyzowaniu, mozesz stracic przytomnosc na skutek spalin jak ci sie cos rozszczelni i wtedy te sekundy na wybicie szyby i otwarcie drzwi od srodka moga zawazyc na zyciu czlowieka i nieraz nawet kilku osob! Madrzejsi ludzie od ciebie wymyslili ten przepis wiec nie mow ze to zaden argument:| A co do braku klamek to mi sie to osobiscie nei podoba pozdrawiam
wytlumacz mi jeszcze co Ci pomoga klami w drzwiach, skoro jakies 75% osob jezdzi z zamknietymi drzwiami od srodka? hm?
i to by bylo na tyle w tym temacie, dziekuje...
[ Dodano: Pon Wrz 11, 2006 17:56 ]
a z tym cieciem to przeciez napisalem wyraznie, ze w przypadku ciezszych wypadkow...
VW Golf II '90 1,6 TDic 2005 - 2007
-
- Forum Master
- Kontakt:
No właśnie. Wiele osób zamyka sie dla bezpieczeństwa a przecież są samochody, w których po przekręceniu kluczyka w stacyjce drzwi się zamykają automatycznie. To było na standardzie nie wiem czy nie w skodzie.piotrek1712 pisze:wytlumacz mi jeszcze co Ci pomoga klami w drzwiach, skoro jakies 75% osob jezdzi z zamknietymi drzwiami od srodka? hm?
Z tym wytłumaczeniem, że w razie wypadku nie można kogoś wyciągnąć to też jakaś lipa bo jak tu pisało parę osób to drzwi po uderzeniu się zakleszczają.
Ta modyfikacja powinna być dopuszcona.
[ Dodano: 15 Wrz 2006 17:58 ]
Widziałem sporo samochodów sprowadzonych które już były bez klamek.
Jak to jest? W niemczech to jest dozwolone???