[mk4]Parujące lampy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4]Parujące lampy
Witam.
Mam problem z parującymi lampami w golfie mk4, mam lampy depo z soczewką które dostałem już rozklejone, pomalowałem środki lamp i skleiłem je klejem do szyb, kleju nie żałowałem!!! lampy założyłem na auto i podczas jazdy w deszczową pogodę lampy zachodzą prawie do połowy taką mgiełką która po wyłączeniu lamp znika po kilkunastu minutach, i teraz pytanie co z tym fantem zrobić?? Bo strasznie mnie to wkurza i źle wygląda, teraz jest ciepło i jakoś to schodzi a jak będzie jesień/zima??
Co zrobić z tym fantem ?? muszę jeszcze raz rozklejać lampy i na nowo kleić ?? ; Dodam że uszczelki w pokrywkach sprawdzone.
Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam.
Mam problem z parującymi lampami w golfie mk4, mam lampy depo z soczewką które dostałem już rozklejone, pomalowałem środki lamp i skleiłem je klejem do szyb, kleju nie żałowałem!!! lampy założyłem na auto i podczas jazdy w deszczową pogodę lampy zachodzą prawie do połowy taką mgiełką która po wyłączeniu lamp znika po kilkunastu minutach, i teraz pytanie co z tym fantem zrobić?? Bo strasznie mnie to wkurza i źle wygląda, teraz jest ciepło i jakoś to schodzi a jak będzie jesień/zima??
Co zrobić z tym fantem ?? muszę jeszcze raz rozklejać lampy i na nowo kleić ?? ; Dodam że uszczelki w pokrywkach sprawdzone.
Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam.
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
[mk4]Parujące lampy
Jak klej do szyb to masz pozamiatane i już nie rozkleisz. Trzebabyło silikonem kleić.
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
[mk4]Parujące lampy
kolunio21, jak będzie słoneczny dzień to zdejmij klapki od żarówek wilgoć odparuje potem tylko je dobrze załóż i po problemie
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [mk4]Parujące lampy
tez mam depo, mi pomoglo posmarowanie uszczelek klapek wazelina , nie zalowalem
[mk4]Parujące lampy
CzapCzap, a też masz soczewki?? I pomogło smarowanie wazelina musze spróbować ddzięki za info
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [mk4]Parujące lampy
Tak mam soczewki , jak wazelina nie pomoze to ewentualnie wyjmij korki gumowe z klapek , bedzie lepszy przewiew.
[mk4]Parujące lampy
Wazelina nie pomogła dziś popadało i po przyjeździe do pracy, zaś lampy zaparowane zdjąłem jeszcze te gumowe korki, zobaczę co będzie. Ale chyba jednak nie obędzie się bez wyjmowania lamp
[mk4]Parujące lampy
Wazelina nie pomogła dziś popadało i po przyjeździe do pracy, zaś lampy zaparowane zdjąłem jeszcze te gumowe korki, zobaczę co będzie. Ale chyba jednak nie obędzie się bez wyjmowania lamp
Edit
Lampy rozjlejone i sklejone na nowo. MMan nadzieje ze juz nie bbędą parowac
Edit
Lampy rozjlejone i sklejone na nowo. MMan nadzieje ze juz nie bbędą parowac
[mk4]Parujące lampy
Dobry sposób wrzucić do lamp od strony żarówki pochłaniacze typu silica i zapchać gazetami. Po jakimś czasie pochłaniacz i gazeta wciągną wilgoć z powietrza w kloszu.
[mk4]Parujące lampy
nanab, dzięki za info na razie skleiłem je na nowo i teraz zobaczę co będzie na razie jest spoko.
a te pochłaniacze próbowałeś u siebie ??
a te pochłaniacze próbowałeś u siebie ??
[mk4]Parujące lampy
Osobiście nie ale tak robili koledzy z innego forum którzy też rozklejali lampy i pomagało
[mk4]Parujące lampy
Odgrzewam temat.
Problem parowania powrócił jak bumerang. Wczoraj deszczowy dzien i lampy w rogach zaparowaly :/ ale po godzinnym postoju para zeszła, nie wiem co z tym fantem teraz zrobić bo idzie zima i czy gorzej zima nie będzie? Dodam ze latem lampy rozklejalem i jeszcze raz bardzo starannie skleiłem.
Moze ktos wie co zrobić żeby się pozbyc tego problemu.
Problem parowania powrócił jak bumerang. Wczoraj deszczowy dzien i lampy w rogach zaparowaly :/ ale po godzinnym postoju para zeszła, nie wiem co z tym fantem teraz zrobić bo idzie zima i czy gorzej zima nie będzie? Dodam ze latem lampy rozklejalem i jeszcze raz bardzo starannie skleiłem.
Moze ktos wie co zrobić żeby się pozbyc tego problemu.