[mkII] Pompa Wody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mkII] Pompa Wody
Kolo pasowe od pompy wody mam nierowno, tzn, wystaje tak troche w storne nadkola, nie jest na rowni z kolem od altka i od silnika, dzisiaj zdjalem pasek, i poruszalem kolem od pompy a ono ma straszny luz i lata jak chce, czy da sie jakos naprawic to kolo, czy trzeba jakies lozysko wymienic czy co?? bo w szukajce pare postow znalazlem to bylo o cieknacych pompach, a moja pompka nie cieknie, pompuje dobrze, nie ma problemow z chlodzeniem tylko to kolo pasowe ma straszny luz.
Czy to lozysko czy pompa, a jak pompa to ile taka kosztuje, i jakiej firmy polecacie, tylko raczej wersje "budzetowe"
Silnik to 1,6 D JP
Czy to lozysko czy pompa, a jak pompa to ile taka kosztuje, i jakiej firmy polecacie, tylko raczej wersje "budzetowe"
Silnik to 1,6 D JP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
sruby ok, samo kolo sie trzyma, tylko ten walek na ktorym siedzi kolo na straszny luz, i jak sie zdejmie pasek, to kolo opada troche na dol i cieknie plyn :/
Czy oplaca sie kupic polowke czy cala pompe?? Czytalem ze te sruby od polowki sie latwo ukrecaja
patrzalem to polowka kosztuje 75 zł a cala 150 :/ pompa SKF, robia dobre pompy czy patrzec raczej za inna firma;>
Czy oplaca sie kupic polowke czy cala pompe?? Czytalem ze te sruby od polowki sie latwo ukrecaja
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
spoko , to jest moja zdjeta z mojego auta, jak zdejmowalem to byla ok
a zdjalem ja bo podejrzewalem ze ona mi wyje, zalozylem druga i tez wylo, sie okazalo ze to byl winny napinacz paska
czyli kupilem niepotrzebnie pompe
, jak dobrze pamietam to gdzies sie wala w moim parku maszyn , jak znajde to Ci dam znac. Z tego co widze to to jest to samo.
a zdjalem ja bo podejrzewalem ze ona mi wyje, zalozylem druga i tez wylo, sie okazalo ze to byl winny napinacz paska
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

witam! mam nadzieje ze sam nie zamierzasz wymieniac calej pompy wodnej...no chyba ze masz takie zdolnosci...ja ostatnio wymienialem sam pompe u siebie bo oczywiscie pier.....e sruby sie ukrecily...pieprzenia od groma...trzeba sciagnać rozrzad , kola, pompe wtryskowa no i wtedy dopiero dostaniesz sie do pompy wodnej, normalnie masakra... 
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Dziwne... u mnie z tego co patrzylem to nie trzeba sciagac ani rozrzadu, ani pompy wtryskowej. Trzeba tylko zdjac alternator i obejme alternator, zreszta patrzylem w ksiazce serwisowej do golfa D i TD i tam pisalo tylko o demontazu alternatora, ani slowa o rozrzadzie ani o pompie wtryskowejluki234 pisze:witam! mam nadzieje ze sam nie zamierzasz wymieniac calej pompy wodnej...no chyba ze masz takie zdolnosci...ja ostatnio wymienialem sam pompe u siebie bo oczywiscie pier.....e sruby sie ukrecily...pieprzenia od groma...trzeba sciagnać rozrzad , kola, pompe wtryskowa no i wtedy dopiero dostaniesz sie do pompy wodnej, normalnie masakra...