Dziwna mała dziura w gazie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Dziwna mała dziura w gazie

Post autor: Rafał G2 » ndz wrz 10, 2006 23:04

Witam...Mam golfa z silnikiem 1.6 gaźnik 2E2. Dzisiaj wieczorem bardzo się spieszyłem, więc nie oszczędzałem samochodu, na drugim biegu przeciagałem auto do najwyższych obrotów, nie mam obrotomierza, jechałem 115km/h i dość długo to trwało, jak już dojechałem do celu, zacząłem jeździć normalnie i zauważyłem że jak wciskam gaz to zaczyna go trochę dusić i dopiero później przyspiesza, co mogłem popsuć ??? Od czego mam zacząć sprawdzać auto ?? Dodam jeszcze, że nigdy nie piłowałem auta na zimnym silniku...
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 18:48 przez Rafał G2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » ndz wrz 10, 2006 23:17

to niezle 115 na 2 i to zwykle 1.6. na pocztek daj autku odpczac moze na drugi dzien bedzie dobrze. a jak nie no to masz pecha, bo na zimnym taki kating to mogl bardzo wiele spowodowac ,uszczelka pod glowica mogla nie wyrobic, moze przegrzales autko.

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » ndz wrz 10, 2006 23:24

Ale ja miałem rozgrzany silnik do prawidłowej temperatury, nie był zimny, na zimnym nigdy bym się nie odwarzył tak jechać.

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » pn wrz 11, 2006 01:13

Rafał G2 pisze:Dodam jeszcze, że nigdy nie piłowałem auta na zimnym silniku...
z tej wypowiedzi wynika ze swoja akcje zrobiles na zimnym tylko ze wspominasz ze to ci sie nei zdarza . ale mimo wszystko nawet jakbyl cieply to troche przegioles z tymi 115 i cos sie stalo

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » pn wrz 11, 2006 09:16

stary pisze:
Rafał G2 pisze:Dodam jeszcze, że nigdy nie piłowałem auta na zimnym silniku...
z tej wypowiedzi wynika ze swoja akcje zrobiles na zimnym tylko ze wspominasz ze to ci sie nei zdarza . ale mimo wszystko nawet jakbyl cieply to troche przegioles z tymi 115 i cos sie stalo
Źle to napisałem, ale jak jechałem te 115 to wcvześniej auto jeździło jakąś godzine po mieście i jak wsiadłem do niego po 5 minutowej przerwie to wskazówka była w pionie, wiec wg mnie temperatura prawdiłowa, za chwilę jadę do pracy i sprawdzę dokładnie ten samochód.

Awatar użytkownika
Jozak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jozak » pn wrz 11, 2006 13:50

Też miałem problem z gazem bo jak ty to piszesz że
Rafał G2 pisze:jak wciskam gaz to zaczyna go trochę dusić i dopiero później przyspiesza, co mogłem popsuć ???
Mi padł gaźnik, coś się stało z tym siłownikiem przy gaźniku. Teraz mam gaźnik do wymiany.

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » pn wrz 11, 2006 19:24

Nadal jest to samo, ciągle nim szarpie jak przyspieszam...Czy to może być wina świec ?? Mogła się świeca uszkodzić przy bardzo szybkiej pracy ???

[ Dodano: Pią Wrz 15, 2006 19:29 ]
Nie wiem czy kogoś to interesuje, wymieniłem świece i nic się nie zmieniło, dopiero pomogło gdy wymieniłem oringw regulatorze składu spalin przy gaźniku, ten na samym dole, ustawiłem na nowo mieszanką za pomocą analizatora spalin i teraz wszystko wróciło do normy...

Awatar użytkownika
Jozak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jozak » pn cze 02, 2008 18:33

A kiedy wymieniałeś kable? Jak coś to wymień sobie kable, kopułkę i palec. Wydatek rzędu 170zł ale powinno się je wymieniać co jakiś czas. Może to z nimi są problemy.
A jeśli będzie się to powtarzało to podjedź do kogoś kto się zna na VW.

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » pn cze 02, 2008 22:20

ale odkop

Awatar użytkownika
Jozak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jozak » wt cze 03, 2008 19:45

chodziło mi o to, że byłem parę razy u mechanika i często się zdarzało, że gość pogrzebał trochę, powiedział, że usunął usterkę, należy się tyle i tyle a po chwili się okazało, że naprawił to "prawie", bo po prostu nie znał się tak naprawdę za bardzo na golfach i np. naprawił gaźnik ale zapomniał go np. wyczyścić albo podłączył przewody od gaźnika po prostu na tak jak mu pasowało. A teraz znalazłem sobie gościa, który zrobił golfa szybko i dobrze.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”