mam kilka pytan (zeby nie zaczynac 5 tematow postaram sie ujac wszystko w jednym poscie)
1. czy zrabana skrzynka na bezpieczniki moze miec wplyw na dzialanie elektrycznych szyb? czasem zeby otworzyc szybe musze naciskac przycisk 3, 4 razy (po chwili przestaje sie zamykac). czasem jest wszystko ok. to samo z zamykaniem (wiem, ze skrzynka do wymiany bo niektore przekazniki nie stykaja, np. czasem przekaznik wycieraczek nie styka i jest male kuku jak pada bo musze czasem stawac zeby go ruszyc palcem i znowu dziala, ale ze idzie zima to czas pozbyc sie tego malego problemu). Jesli skrzynka nie ma wplywu na szyby to co to moze byc?
2. Czasem jak parkuje auto to zaskrzypi mi pompa wspomagania (chyba to, bo maly pisk czasem slychac jak skrece kola na max) - czy to cos powaznego czy tez olac i jezdzic dalej?
3. zgubilem niedawno nadkole (nakladke na nadkole). kupilem juz nowa na allegro. nie wiem jak tylko to zamontowac zeby sie trzymala dobrze. niektorzy twierdza, za tylko na klej, ale ja jeszcze widze jakies miejsce na srube przy moim aucie? czy ktos ma doswiadczenie w tym temacie?
4. sprzeglo - jakie sa obiawy, ze nadchodzi czas na wymiane sprzegla? poki co na moje oko wszytko gra, ale raz ktos mi powiedzial, ze jak sprzeglo lapie dosyc wysoko to czas na wymiane tarczy, czy tez okladzin?
5. gaz - od pewnego czasu jak wkrecam na gazie na 5,500 obrotow to przy okolo 5000 czuje lekkie zamulenie. czy to mozliwe, ze czas na przeglad instalacji i cos sie zapapralo? nie robilem tego od 12 000 to chyba mozliwe, ze filtry i regulacja? czy tez cos innego moze byc? (instalacja oczywiscie sekwencja na pelnym wtrysku). Na bezynie jest gicior - polykam na niemieckich autostradach zadziwionych kierowcow
to tyle, mam nadzieje, ze nie zanudzilem wszystkich
dziekuje serdecznie za wszelka pomoc i chetnie obdaze punkcikami za trafne podpowiedzi
greg