Korekty 100% na pewno nie osiągnę ale liczę na dobre rezultaty, dzięki wielkie.
Zapytam jeszcze czy QD+ od PB to dobry wybór ??
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Producent pozycjonuje go jako qd, sprzedawcy w sklepach internetowych również. Czemu Ty go tak oceniasz? On nie ma ani carnauby ani też nic nie jest wspomniane że to syntetyczny wosk w płynie. Wiem- czytałem na KA Twoje posty ale ja się z nimi jednak nie mogę zgodzić.Shmatan pisze:bsd to quick wax
Ale zgodzić się musisz z faktem, że jego konsystencja odbiega od innych QD - np Megs gdyby nie niebieskawy kolor byłby jak wodaczarekcw pisze: On nie ma ani carnauby ani też nic nie jest wspomniane że to syntetyczny wosk w płynie.
Wystarczy zadać sobie proste pytanie - czego oczekujesz po qd a czego po quick wax'ie (argument że nie ma carnauby zupełnie nie trafiony - quick wax nie może być syntetyczny?). Qd ma dawać szajn i śliskość, plus usuwać ptasie odchody na czystym samochodzie - quick wax ma odpychać wodę kiedy normalny wosk umrze i nie ma czasu na ponowną aplikacjeczarekcw pisze:Producent pozycjonuje go jako qd, sprzedawcy w sklepach internetowych również. Czemu Ty go tak oceniasz? On nie ma ani carnauby ani też nic nie jest wspomniane że to syntetyczny wosk w płynie. Wiem- czytałem na KA Twoje posty ale ja się z nimi jednak nie mogę zgodzić.Shmatan pisze:bsd to quick wax
Jeżeli robiłeś "całościówkę" to nikt Ci nie powie ile stopni i jakich - każdy lakier zachowuje się inaczej i dobór siły cięcia, ilości cięć i czasu musisz zrobić w trakcie pracy patrząc jak lakier się poddaje.matisim pisze:Nie wiem czy wystarczą dwa stopnie czy lepiej trzy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości