Koszty wymiany sprzegla z dwumasa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Mam problem z wrzuceniem 1 biegu, musze wrzucac na tzw. dwa razy lub pierw wrzucic 2 a potem 1, przy wrzucaniu wstecznego auto szarpie i zgrzyta. Jak dotad odpowietrzylem wysprzeglik, wymienilem plastikowe elementy na wybieraku, regulowalem na wybieraku chyba z 5h biegi i zero poprawy.Sprzeglo sie nie slizga, bierze od samego dołu, pedal sprzegla zachowuje sie normalnie. Wyglada na to ze zostaje mi wymienic sprzeglo, chce wymienic odrazu caly zestaw czyli tarcze, docisk, lozysko, dwumase.
Nie wiem tylko czy wziasc Sachsa czy Luka? Różnią się one troszkę konstrukcją. Które jest waszym zdaniem wytrzymalsze?
Byłem u jednego gościa który powiedział 250zł tyle że mam parę zastrzeżeń do tego co zobaczylem, nie za dobre pierwsze wrażenie robi, no ale nie wiadomo. Stad moje pytanie o koszt.
W drugim zakładzie bardziej profesjonalnym(siec motointegrator) cena to 400zl brutto.
Ile powinna kosztowac taka wymiana normalnie u kogos kto sie zna na robocie?
Auto to GOLF IV AHF, skrzynia DEA
Mam problem z wrzuceniem 1 biegu, musze wrzucac na tzw. dwa razy lub pierw wrzucic 2 a potem 1, przy wrzucaniu wstecznego auto szarpie i zgrzyta. Jak dotad odpowietrzylem wysprzeglik, wymienilem plastikowe elementy na wybieraku, regulowalem na wybieraku chyba z 5h biegi i zero poprawy.Sprzeglo sie nie slizga, bierze od samego dołu, pedal sprzegla zachowuje sie normalnie. Wyglada na to ze zostaje mi wymienic sprzeglo, chce wymienic odrazu caly zestaw czyli tarcze, docisk, lozysko, dwumase.
Nie wiem tylko czy wziasc Sachsa czy Luka? Różnią się one troszkę konstrukcją. Które jest waszym zdaniem wytrzymalsze?
Byłem u jednego gościa który powiedział 250zł tyle że mam parę zastrzeżeń do tego co zobaczylem, nie za dobre pierwsze wrażenie robi, no ale nie wiadomo. Stad moje pytanie o koszt.
W drugim zakładzie bardziej profesjonalnym(siec motointegrator) cena to 400zl brutto.
Ile powinna kosztowac taka wymiana normalnie u kogos kto sie zna na robocie?
Auto to GOLF IV AHF, skrzynia DEA
Dzieki. Ceny maja zblizone przynajmniej na allegro. W intercarsie Sachs o 200zl tańszy(cena dla odbiorcy detalicznego), wiec wezme Sachsa
bierz sachsa. Ostatnio dziwne rzeczy się słyszy o LUKU. ostatnio klientowi w jednej z hurtowni odrzucono reklamacje, bo według nich nie możliwe aby w tak krótkim czasie przejechał tyle km;/
Nowe części samochodowe, Opony. Niskie ceny. Oleje Premium Motul, Penrite. Warsztat. Zapraszamy
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
tel. 888-530-456
gg 3543322
www.expressparts.pl
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
I włąśnie tutaj by się zastanowił. W/g mnie Sachs zaczął sadzić kwiatki i od pewnego czasu biorę LukWeso pisze:bierz sachsa
Podobnie było z Moog,kiedyś robił bardzo dobre części zawieszenia i ukł. kierowniczego,teraz zszedł z ceny i na psy z jakością.Pół roku i do wymiany...
A ja znowu o LUK słyszałem ,że regeneruje dwumasy zamiast nowych.Pewnie tylko jakiś procent ,ale zawsze można na to trafić.
Re: Koszty wymiany sprzegla z dwumasa
jak się trafi, jak ze swszsytkim niestety. O luku jedna więcej nagatywnych opini się ostantio słyszy niż o SACHS'ieorel11 pisze:A ja znowu o LUK słyszałem ,że regeneruje dwumasy zamiast nowych.Pewnie tylko jakiś procent ,ale zawsze można na to trafić.
Nowe części samochodowe, Opony. Niskie ceny. Oleje Premium Motul, Penrite. Warsztat. Zapraszamy
tel. 888-530-456
gg 3543322
www.expressparts.pl
tel. 888-530-456
gg 3543322
www.expressparts.pl
Wziolem Sachsa 3000 951 790 caly komplet z lozyskiem. Udalo sie zalatwic w intercarsie za nieco ponad 1000zl =)
Z ceny jestem zadowolony, zobaczymy jak to polata.
Z ceny jestem zadowolony, zobaczymy jak to polata.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Oby jak najdłużejjointone pisze:zobaczymy jak to polata.
Zwróć uwagę mechanikowi,żeby sprawdził stan uszczelniaczy na wałku sprzęgłowym w skrzyni i na wale korbowym. Ten drugi pasowałoby wymienić nawet jeśli nie cieknie-profilaktycznie. Co prawda nie jest taki tani,bo kosztuje ok.100zł (razem z oprawą),ale lepiej zmienić niż powiedzmy - za pół roku znów zdzierać skrzynię i sprzęgło,a to ponowne koszty
Dzieki michał.
Kurde kupilem to sprzeglo i nie wiem czy jest ok. Czy mozecie spojrzec na nie: " onclick="window.open(this.href);return false; . Czy nowy dwumas powinien sie tak zachowywac? Chodzi mi o opinie z waszej praktyki bo ja 1 raz widze nowe.
A jezeli jest ok to kiedy mozna przyjac ze dwumas do wymiany jak bedzie latal na 3 zeby?
Kurde kupilem to sprzeglo i nie wiem czy jest ok. Czy mozecie spojrzec na nie: " onclick="window.open(this.href);return false; . Czy nowy dwumas powinien sie tak zachowywac? Chodzi mi o opinie z waszej praktyki bo ja 1 raz widze nowe.
A jezeli jest ok to kiedy mozna przyjac ze dwumas do wymiany jak bedzie latal na 3 zeby?
jointone, zakładaj i nie szukaj na siłę problemów , nowy dwumas powinien wytrzymać ok. 200 tysia km , gdy zacznie padać to poczujesz to na budzie , chociaż nie sądze abyś miał wtedy jeszcze to autko