Witam , posiadam Golfa 4 z 2002 r . Silnik 1.9 TDI (130K) . Został sprowadzony z niemiec i od 2004 r nim kieruje .
Mam problem z głównie z licznikiem i wszystkimi pomiarami .
Dwa tygodnie temu wszystko jeszcze chodziło . Ostatnio zauważyłem zblokowaną kontrolke paliwa . - nie chciała zejść za nic poniżej połowy . A dzień wcześniej miałem rezerwe . Tutaj pojawia się pierwszy problem bo oddałem do mechanika pan wszystko pięknie rozmontował i okazało się , że wszystko niby jest w porządku . Po tygodniu siadł licznik całkowicie . Nie pokazuje temperatury silnika , ani ilości paliwa w zbiorniku . Po odpaleniu samochodu wyskakuje komunikat STOP! - który po 500 metrach znika i wszystko sie uspokaja . Obrotomierz działa , prędkościomierz również . Obstawiałbym to jako wina komputera ? Co sądzicie ?
Pozdrawiam
Problem licznikiem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem licznikiem.
odłącz akumulator na 5 min może pomoże komputer się zrestartuje wtedy
posprawdzaj kostki w liczniku może nie łączą piny
posprawdzaj kostki w liczniku może nie łączą piny
Problem licznikiem.
amator1, a podczas jazdy wskaźnik paliwa porusza się tj raz więcej raz mniej czy też równo cały czas w jednym miejscu? Jak jest napis STOP to prędkościomierz czasem nie faluje?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Re: Problem licznikiem.
grg474 pisze:amator1, a podczas jazdy wskaźnik paliwa porusza się tj raz więcej raz mniej czy też równo cały czas w jednym miejscu? Jak jest napis STOP to prędkościomierz czasem nie faluje?
Nie rusza sie w ogóle żadna wskazówka . Prędkościomierz i obrotomierz działa natomiast wporządku . Po odpaleniu samochodu napis stop wyświetla się przez około 5 sekund (i przerwa) i tak kilka razy .