[mk2] Wilgoc pod dywanikami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak bedzie ci padalo za zakladaj folie od wycieraczek na szybie w dol zeby zakrywala te dziure na masce i przycisnij wycieraczkami. Ja tak robilem.
[ Dodano: 02 Wrz 2006 13:16 ]
bo szkoda auta
bo szkoda auta
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie rozumiem... jak zalozyc folie od wycieraczek, gdzie i jak? No i przeciez jak przycisne wycieraczkami, to w czasie ich uruchomienia moga byc problemy...-pawlo111 pisze:jak bedzie ci padalo za zakladaj folie od wycieraczek na szybie w dol zeby zakrywala te dziure na masce i przycisnij wycieraczkami. Ja tak robilem.
bo szkoda auta
www.SportCom.PL
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylko w razie postoju np przed blokiem czy domkiem. Bo w czasie jazdy to nic z tego nie bedzieMrUkAs pisze:Nie rozumiem... jak zalozyc folie od wycieraczek, gdzie i jak? No i przeciez jak przycisne wycieraczkami, to w czasie ich uruchomienia moga byc problemy...
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No wlasnie, czyli niestrzelna opcja. Mysle, jak zakleic ten filtr kabinowy, ale nie mam za bardzo wizji. Nie wiem czy trzeba go rozbierac, czy tez nie. Jak ktos wie, to bylbym wdzieczny za pomoc...-pawlo111 pisze:tylko w razie postoju np przed blokiem czy domkiem. Bo w czasie jazdy to nic z tego nie bedzieMrUkAs pisze:Nie rozumiem... jak zalozyc folie od wycieraczek, gdzie i jak? No i przeciez jak przycisne wycieraczkami, to w czasie ich uruchomienia moga byc problemy...
www.SportCom.PL
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ma pytanie bo ja mam wlasnie problem w 4 drzwiowym GTI mkII z tylu po prawej stronie mam mokro pod wycieraczka jak tam sie moze woda dostawac?
i tylko tam mam mokre(takie zaglebienie jest-blizej recznego) wiec uszczelka drzwi juz odpada.
i tylko tam mam mokre(takie zaglebienie jest-blizej recznego) wiec uszczelka drzwi juz odpada.
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
a jesteś pewny że przez drzwi ci nie leci? to znaczy ta folię w drzwiach Wiesz co zrób otworz drzwi polej z drugiej strony na szybę (w tych drzwiach ) i patrz czy woda leci tylko z dziurek na dole w drzwiach czy nie wydostaje się jeszcze spod tapicerkiMrUkAs pisze:No a ja wlasnie mam je drozne... a po ulewie i tak widzialem wode w tym miejscu, o ktorym piszesz...
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pewnosci nie mam, bo nie sprawdzalem. Folie zalozylem i tyle. OK, sprawdze tak jak piszesz, moze jeszcze dzis i dam znac.Kand pisze:a jesteś pewny że przez drzwi ci nie leci? to znaczy ta folię w drzwiach Wiesz co zrób otworz drzwi polej z drugiej strony na szybę (w tych drzwiach ) i patrz czy woda leci tylko z dziurek na dole w drzwiach czy nie wydostaje się jeszcze spod tapicerkiMrUkAs pisze:No a ja wlasnie mam je drozne... a po ulewie i tak widzialem wode w tym miejscu, o ktorym piszesz...
www.SportCom.PL
Stary, skocz do blacharza, niech ci dźwignie tą plastikową osłonkę (kolor jasnozielony na ponizszych obrazkach):MrUkAs pisze:Pewnosci nie mam, bo nie sprawdzalem. Folie zalozylem i tyle. OK, sprawdze tak jak piszesz, moze jeszcze dzis i dam znac.Kand pisze:a jesteś pewny że przez drzwi ci nie leci? to znaczy ta folię w drzwiach Wiesz co zrób otworz drzwi polej z drugiej strony na szybę (w tych drzwiach ) i patrz czy woda leci tylko z dziurek na dole w drzwiach czy nie wydostaje się jeszcze spod tapicerkiMrUkAs pisze:No a ja wlasnie mam je drozne... a po ulewie i tak widzialem wode w tym miejscu, o ktorym piszesz...
http://img468.imageshack.us/img468/6620 ... vr8tx9.jpg
http://img419.imageshack.us/img419/1575/golfuk6.jpg
...i niech sprawdzi czy pod spodem nie ma po prostu dziur.
A co do filtra kabiny, to jak ty go chcesz kleić? To jest wymienialna część. Kleisz blachę, która jest pod spodem, oczywiście jeśli jest dziurawa...
Golf III 1,6 ABU, 75KM, rok prod.1996
-
- Nowicjusz
Witam. Ostatnio również miałem problem z wodą w golfiku. Nalała się tylko za siedzenie pasażera, było jej tam około 5 cm (także mogłem tam zrobić małe akwarium). Wszystko wysuszyłem tak jak jest opisane w temacie, pozostaje tylko pytanie którędy ta woda tam się dostała? Zdjąłem boczek z drzwi i sprawdziłem tą folię o której była mowa (okazała się cała). Może ktoś wie którędy mogła się dostać?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mam nadzieje że to nie wykroczenie....odgrzanie tematu
chce przykleić folię w drzwiach, i nie znalazłem w postach jednoznacznej odpowiedzi czym to zrobic najlepiej, najszczelniej, najbardziej trwale i bez niekorzystnego wpłtywu dla blachy?
Czy "Silikonowa uszczelka" z wytrzymałoscią temp od -70 do +315 stopni da rade? czy silikon nie pusci folii? Ktos pisał ze silikon działa agresywnie na blache, prawda to?
Jeśli nie silikon to co? Taśma dwustronna? a może klej kauczukowy, proszę o poradę, chciałbym to zrobic raz na zawsze, nie szkodząc mojemu Szarikowi
chce przykleić folię w drzwiach, i nie znalazłem w postach jednoznacznej odpowiedzi czym to zrobic najlepiej, najszczelniej, najbardziej trwale i bez niekorzystnego wpłtywu dla blachy?
Czy "Silikonowa uszczelka" z wytrzymałoscią temp od -70 do +315 stopni da rade? czy silikon nie pusci folii? Ktos pisał ze silikon działa agresywnie na blache, prawda to?
Jeśli nie silikon to co? Taśma dwustronna? a może klej kauczukowy, proszę o poradę, chciałbym to zrobic raz na zawsze, nie szkodząc mojemu Szarikowi