Golf mk II swap na 1.9 TDI AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- palel36
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no mechanicznie rozumiem co i jak, ale co trzeba przekładać z elektryki ? zegary ? wszystkie kable ? jak wpiąć sterowanie silnikiem ? a co z absem i hamulcami ?
ABS możesz też przełożyć, aczkolwiek nie musisz.
wiązkę silnika i ECU też, pedały, mocowanie gazu i potencjometru, zegary można zostawić stare, z benzyny
wiązkę silnika i ECU też, pedały, mocowanie gazu i potencjometru, zegary można zostawić stare, z benzyny
- wlodi2001
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam pytanie do ciebie, może znasz kogoś kto podjął by się swapa z benzyniaka 1,8 na 1,9 tdi golf II.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
####GTI EDITION####
nA zAwSzE dObRa MaRkA
nA zAwSzE dObRa MaRkA
wlodi2001, piaseczno koło Warszawy czy w podkarpackim województwie?
jak Warszawa to chyba Adammm jeszcze w branży działa.
jak Warszawa to chyba Adammm jeszcze w branży działa.
- wlodi2001
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wiesz co najlepiej blisko ale jak sie nie da blisko to dojade. Potrzebuje żeby ktoś mi zrobił bo ja zupelnie nie mam czasu i mysle ze i umiejetnosci jeszcze na Swapa.
####GTI EDITION####
nA zAwSzE dObRa MaRkA
nA zAwSzE dObRa MaRkA
wlodi2001, zapytaj Adammm'a jak on nie będzie miał czasu to daj znać na PW
Panowie ma problem przełożyłem wszystko z tdi do mk2 silnik kręci ale nie zapala nie ma kontrolek na liczniku
Sprobuj na pr8be podlaczyc l7cznik od mk3 kon7ecznie wiazka z mk3 jesli masz na stanie, jak nie to musiszmpare kabli przelozyc
Awram mam przełożona całą instalacje silnika i zegarów dałem masę to już licznik nie gasnie po wyciongnienciu kluczyka ze stacyjki świece bucza ale nie ma kontrolek od licznika
Trzebi i tak przel8zyc pare kabli teraz juz nie pamietam dokladnie ktore ale napewno plus po stacyjce jest do prsel8zenia we wtyczce do skrzynki jesli masz zegary z mk3, po drugie zapiales od zielonej wtyczki ze zkrzynk7 bezpiecznikow, zworki odpowiednio?
Napiszę lepiej mam Vw Jetta a2 1,6benzyna robię swapa na tdi wymieniłem instalacje od stacyjki , silnika , licznika z TDi razem ze skrzynka bezpieczników i stacyjka z TDi podłączyłem wszystko co było i nie ma oznak na liczniku wo gule kontrolki od swiec itp podświetlania tylko pokazuje kilometry i zegarek i nic więcej auto dawca posiadał imo tez przełożyłem i auto odpala na 2sec i gaśnie ogarniam to 4 dni i nie mogę dojść do ładu Pomóżcie mi Proszę !!
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Kwiecinb5, jeśli odpala i gaśnie to świadczy tylko o tym, że immo jest zablokowane. Posprawdzaj czy przypadkiem gdzieś Tobie nie brakuje zasilania lub masy. Robiłem jakiś czas temu swapa do jetty z toledo i auto odpala bez problemu. Przy instalce od immo był brązowy grubszy przewód z oczkiem, który trzeba podpiąć pod masę. Dlatego sprawdź raz jeszcze czy przypadkiem gdzieś się nie zapodział. Oczywiście pętla na stacyjce założona??
Aha tak oczywiście ze pętla na stacji założona a co do kontrolek morze byc na licznik ze nie ma ?