witam
wnętrze to to nie jest ale nadwozie jak najbardziej tak, drodzy koledzy potrzebuje porady, siadło mi trzecie światło stopu w klapie bagażnika, na forum szukałem i tyle co znalazłem tyle zrobiłem, zrzuciłem plastiki i tapicerke, dostałem się do kabli a tu KLOPS nie ma wogóle żadnego podejścia aby wyjąć to światło żeby zamontować drugie, na siłe rusza się w miejscu ale nie chce wyjść, w golfach gti jest o tyle lepiej że tylna lotka jest odkręcana a to wszystko jest jako jedna klapa
autko to golf V 2005r
zdjęcia podrzucam niżej, uprzedzam są niezbyt wyraźne ponieważ robione telefonem prosze o porade jak wyjąć to światło, próbowałem wszelkich metod ale nie chciałbym go połamać
trzecie światło stopu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
trzecie światło stopu
Ponawiam, pomoże ktoś, mechanik mówi ze w najgorszym wypadku trzeba połamać po kawałku i wyjąć
trzecie światło stopu
światło trzyma się na zaczepach w klapie, od zewnątrz trzeba je wyjąć, cienka szpachelka albo i dwie i do roboty, tylko nie wiem czy od dołu czy od góry są zaczepy, w mk6 spinki są od dołu tu pewnie będą tak samo.
Swoją droga światło trzeba max ostrożnie wyjmować bo łatwo połamać zaczepy i wtedy tylko wymiana na nowe...
Swoją droga światło trzeba max ostrożnie wyjmować bo łatwo połamać zaczepy i wtedy tylko wymiana na nowe...
trzecie światło stopu
BARDZO DZIEKUJE KOLEGO, lampa okazała się być spalona, "wymontowanie" troche czasu zajęło niestety, uszkodZona została uszczelka mam nadzieje że jakoś ją nadrobie bo wątpie że dostane takie małe coś
trzecie światło stopu
Normalne uszczelka zawsze ulegnie uszkodzeniu po tylu latach, nie występuje ona jako osobna częśc, zamiast tego użyć uszczelniacza polimerowego takiego z castoramy albo kleju do szyb co kto woli.
trzecie światło stopu
Dzięki! Jutro niose lampe do elektryka może coś tam siadło i da się ją naprawić