czy do automatu też da się zamontować obrotka?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: czy do automatu też da się zamontować obrotka?
Hubi a więc zamntowalem zegary od scirocco i pasuja.obrotek dziala.zegar tez i predkosciomierz.niestety nie mam podwietlenia.oto te zegary http://img08.tablica.pl/images_tablicap ... 002.jpg.to" onclick="window.open(this.href);return false; sa dokladnie te ktore zalozylem.jak widać nie ma zarowek.tylko ilu??bo widze 3 otwory.ile powinno byc??i sad je wziac?
nii wei czy lnk dziala wiec trzeba w google wpisac licznik scirocco i tam w obrazach jest taki Wydminy.sa 3 otwory.zdjecie od tylu.to sa takie wkrecane chyba.tak??
- Radzio0018
- Użytkownik
tak, są 3 żarówki, dwie na górze i jedna na dole tam jak jest zegarek, kosztują około 2zł. Ja u siebie w mieście tylko płaciłem
Hubi a moglbys mi wyslac linka jakie kupic dokladnie bo na llegro sa rozne.bede Ci wdzieczny.
http://www.sklep.sellneo.pl/zarowka-t5- ... iepla.html" onclick="window.open(this.href);return false; takie, ale jak byś był w sklepie i by nie wiedzieli o co biega to powiedz, że żarówki do licznika do golfa II T5 R5 w oprawce b8.5
- Radzio0018
- Użytkownik
Tych żarówek Ci nie polecam . Niby pasują okej , ALE : zauważ , że one idealnie nie przylegają do powierzchni licznika , ścieżek a co za tym idzie , po paru wstrząsach możemy utracić światło . Polecam Ci kupić http://www.whitetacho.com/all/dl/diody-golf-2.jpg . One są troszkę inaczej skonstruowane , mają szerszą obudowę i bardzo dobrze przylegają do ścieżek . Mam je od bardzo dawna i nigdy nawet na moment nie było problemu z oświetleniem . Tego typu żarówek jest mnóstwo , od wyższych główek po niższe . Jeżeli masz możliwość , wyciągnij licznik , jedź do sklepu motoryzacyjnego i dopasowuj na miejscu Nie pożałujesz i zaoszczędzisz czasu na wielokrotnym rozbieraniu deski w celu poprawy żarówki
jak są inaczej skonstruowane, widać, że blaszki są tak podgięte, że nie ma możliwości by coś nie stykało.. ja akurat tylko pokazałem jak to wygląda, a kupowałem nie takie jak podesłałem, tylko zwykłe w czarnej oprawce, takie jak były oryginalnie, ale itak to przerobiłem, bo wsadziłem niebieskie diody SMD a przewody wlutowałem w ścieżki i też działa bezproblemowo i przy okazji fajnie wygląda
- Radzio0018
- Użytkownik
Przerabiałem ten temat i jest mnóstwo tego typu żarówek , francuzy mają inne , niemieckie auta inne itp . Jest możliwość że się nie będzie stykać , będzie się obracać bo jest za duży odstęp między blaszkami . Wiadomo wszystko się da i można coś podkładać itp , ale to ma działać od początku do końca ich żywotności
to się idzie do sklepu gdzie mają takie żarówki, mówi się Panie, żarówki do licznika do golfa II (można pokazać jaka była jak jest możliwość) daje takie same i nie ma, że nie działa. Musi, chyba, że serio trafi się jakiś shit.. ale te NARVA są dobrej jakości
tylko Kup se więcej tych żarówek, bo francowate potrafią pękać, nie wiem czemu ale mi jak od je montowałem to dwie pękły -_-