!!TUTORIALE!!(Jak to zrobic w Photoshopie?) ;)
Moderator: skymax
Bardzo przyjemny tutek sprawa prosta ale warto żeby był takowy do ogólnego użytku
Panowie i Panie,
może nie wszyscy wiedzą ale firma Adobe udostępniła Photoshopa CS2 zupełnie za free i legalnie. Wystarczy pobrać ze strony producenta- o TUTAJ.
Co prawda najnowsza wersja Photoshopa CS6 mocno odbiega od CS2 ale dla początkujących CS2 jest idealną wersją do nauki.
Także powodzenia i miłego modyfikowania
może nie wszyscy wiedzą ale firma Adobe udostępniła Photoshopa CS2 zupełnie za free i legalnie. Wystarczy pobrać ze strony producenta- o TUTAJ.
Co prawda najnowsza wersja Photoshopa CS6 mocno odbiega od CS2 ale dla początkujących CS2 jest idealną wersją do nauki.
Także powodzenia i miłego modyfikowania
VentOlf czuję niesmak czytając Twoje posty kiedy ludzie proszą Cię o tutoriale (wg Ciebie) banalne a Ty im piszesz ..."nie bawię się w takie rzeczy..." Sam zaproponowałeś że zajmiesz się tym działem ale widzę, że coś słabo Ci to idzie...
Zatem wrzucam coś od siebie dla wszystkich- na prośbę Michu999 GLEBA
Nie jestem grafikiem tylko samiukiem i pewne rzeczy przedstawiłem łopatologicznie. Jeśli ktoś będzie miał problem z wykonaniem elementów opisanych w TUTORIALU to pytajcie postaram się wyjaśnić.
Postanowiłem zrobić tutorial w PDF-ie aby osoby ze słabym netem nie musiały czekać aż się załadują zdjęcia. Więc umieszczam link poniżej do pobrania Tutka.
TUTAJ DO POBRANIA-TUTORIAL GLEBA
Zatem wrzucam coś od siebie dla wszystkich- na prośbę Michu999 GLEBA
Nie jestem grafikiem tylko samiukiem i pewne rzeczy przedstawiłem łopatologicznie. Jeśli ktoś będzie miał problem z wykonaniem elementów opisanych w TUTORIALU to pytajcie postaram się wyjaśnić.
Postanowiłem zrobić tutorial w PDF-ie aby osoby ze słabym netem nie musiały czekać aż się załadują zdjęcia. Więc umieszczam link poniżej do pobrania Tutka.
TUTAJ DO POBRANIA-TUTORIAL GLEBA
Witajcie,
poniżej wrzucam linki do stron z tutorialami dotyczącymi VT:
W miarę wyszukania kolejnych będę je dodawał
1. VIRTUALTUNING.PL
2. VIRTUAL-TUNING.PL
3. CARSROUTE.COM
4. DIGIMODS.CO.UK (tutoriale po lewej stronie w menu)
poniżej wrzucam linki do stron z tutorialami dotyczącymi VT:
W miarę wyszukania kolejnych będę je dodawał
1. VIRTUALTUNING.PL
2. VIRTUAL-TUNING.PL
3. CARSROUTE.COM
4. DIGIMODS.CO.UK (tutoriale po lewej stronie w menu)
Re: !!TUTORIALE!!(Jak to zrobic w Photoshopie?) ;)
Troche spozniona odpowiedz, ale dopiero teraz wpadlem na ten temat. Ja zmieniam kolor w ten sposob, ze zaznaczam sama felge, nastepnie wrzucam ja na nowa warstwe i na tej nowej wartstwie bawie sie balansem kolorow. Dla wersji CS5 - (Obraz -> Dopasowania - > Balans kolorów).Koyot pisze:Fajna i przydatna porada
A mógłbyś opisać jak zmienić kolor felg? Wiem , że to pewnie banalne, ale nigdy nie zajmowałem się photoshopem.
Przed zmiana:
I po:
Zmiana koloru jednej felgi zajela mi doslownie minute. Mozna tez zmienic kolor wykorzystujac tryby mieszania i krycie. Tutaj np. zaznaczylem felge, nastepnie nalozylem gradient i ustawilem tryb mieszania "Nakładka". Mozna zmniejszyc krycie, aby kolor byl mniej intenstywny.
Codziennie są moje imieniny.
komp z PS odebrany z naprawy.. ;D szkola zdana.. tak jak pisalem w wakacje do was wracam .. ;D
Jakies pomysly...... ??? jaki tutek zrobic.. ?
Nie piszcie mi o zmianie koloru kola bo chyba troche idzie pomyslec jak zaznaczyc dany element i wejsc w( kolor barwa nasycenie) prosze ciesewooo, ..... Wiecie czym zaznaczać bo pisalem w tutku z kolem...
Nie piszcie mi o zmianie koloru kola bo chyba troche idzie pomyslec jak zaznaczyc dany element i wejsc w( kolor barwa nasycenie) prosze ciesewooo, ..... Wiecie czym zaznaczać bo pisalem w tutku z kolem...
GRATULACJEVentOlf pisze:komp z PS odebrany z naprawy.. ;D szkola zdana.. tak jak pisalem w wakacje do was wracam .. ;D
...oczywiście wszyscy się rodzą z umiejętnością obsługi podstawowych funkcji Photoshopa, ale luz dawaj coś od siebie zobaczym co potrafisz Tyle, że sam się zastanawiam jaki tutek zrobić bo już wyżej trochę podałem stron do tutoriali, z których można sporo się nauczyć...VentOlf pisze: Nie piszcie mi o zmianie koloru kola bo chyba troche idzie pomyslec jak zaznaczyc dany element i wejsc w( kolor barwa nasycenie) prosze ciesewooo, ..... Wiecie czym zaznaczać bo pisalem w tutku z kolem...
Mysle ze potrafie bardzo duzo takze twoja irytujaca zlosliwosc w wypowiedziach mozesz zachowac Dla siebie..
Dobra chlopoki macie jakies propozycje....??? Chcecie to moge kolor felg zrobic ale zmieniajac kolor funkcjami Color Contrast psujemy jakosc.... takze tego nie preferuje... wklejam zawsze jakies inne..
Dobra chlopoki macie jakies propozycje....??? Chcecie to moge kolor felg zrobic ale zmieniajac kolor funkcjami Color Contrast psujemy jakosc.... takze tego nie preferuje... wklejam zawsze jakies inne..
...nie bądź ignorantem... bez urazyVentOlf pisze:...takze twoja irytujaca zlosliwosc w wypowiedziach mozesz zachowac Dla siebie..
Poniżej wrzucam przykładowy filmik dot. VT- na YouTube możecie znaleźć sporo innych filmów, które pokazują sposób wykonania zmiany wizualnej auta przy użyciu różnych technik
[youtube][/youtube]
https://www.facebook.com/pages/Psdz-Tut ... 89?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja jeśli mogę chciałbym zasięgnąć waszej opinii jak zrobić w Photoshopie auto z błyszczącego na matowy. Macie jakieś pomysły?
Opel Forum:
moja corsa nie rdzewieje (NAPRAWDE) (Temat zablokowany przez admina).
moja corsa nie rdzewieje (NAPRAWDE) (Temat zablokowany przez admina).
Mozna zaznaczyc lakier, pobrac probke matowego lakieru i pomalowac recznie, a pozniej dodac swiatlo. Nie sadze zeby dalo sie to zrobic kilkoma kliknieciami, ale moge sie mylic.
Codziennie są moje imieniny.
Super sprawa z tymi tutorialami ! Lubię PS'a a tu coś nowego !