witam,
padło mi łożysko w pompie wodnej , mechanik mówi ze tego nie mozna wymienić i trzeba wymienić całą pompe :
-co możecie powiedziec o firmie"SKF" szukać czegoś innego czy ta może być
-pompa kosztuje 120 zl czy to dużo
-czy za wymiane pompy 160 zl dużo mało
ps warto wymieniać odrazu lożysko alternatora
proszę o waszą opinie ,
[mk3] 1,6AFT -łożysko pompy wodnej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

O ile cenę pompy można przeboleć, tak za wymianę to trochę za dużo. Popytaj gdzies jeszcze. Same łożyska alternatora są tanei, ale ejsli amsz wszystko w alternatorze OK to po co sobie szukac? Przecież to nie jest tak jak to się mówi "przy okazji", przecież alternator jest zawsze na wierzchu i jak padną łożyska to można się za to zabrać w każdej chwili.KUBA-M pisze:pompa kosztuje 120 zl czy to dużo
-czy za wymiane pompy 160 zl dużo mało
ps warto wymieniać odrazu lożysko alternatora
bo trzebaKUBA-M pisze:mechanik mówi ze tego nie mozna wymienić i trzeba wymienić całą pompe
Może być i one tyle kosztują - tansze też są - generalnie okolice 100 złKUBA-M pisze:-co możecie powiedziec o firmie"SKF" szukać czegoś innego czy ta może być
to tak średnio ze w skazaniem że troszke przesada - chyba że to jakiś wielki serwisKUBA-M pisze:czy za wymiane pompy 160 zl dużo mało
czy to ma ze sobą jakiś związek??? Bo ja uważam, że nie, bo dostać się do alternatora nie ma problemu i wymienisz jak się będą sypaćKUBA-M pisze:warto wymieniać odrazu lożysko alternatora
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....