Witam,
mam taki problem w swoim ABFie - lata mi kółko pasowe na wale, dostało jakby centry. Zmartwiło mnie to jeszcze bardziej, gdy ostatnio podmieniłem takie kółko (też używane) i napierdzielało jeszcze bardziej niż na moim. Czy możliwe jest, że to nie kółko jest krzywe tylko np ten wieloklin na wale lub co gorsza wał? Czy ktoś miał do czynienia z takim problemem? Później wrzucę filmik jak to wygląda.
ABF - problem z kołem pasowym na wale
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- popielasty
- Gadatliwa bestia
- popielasty
- Gadatliwa bestia
- Paweł Marek
- V.I.P.
niestety tak, sam tego doświadczyłem i skończyło się droga regeneracją końcówki wału, ale może akurat tylko coś kółkiem rozrządu jest nie tak, w każdym razie aby uniknąć poważnej awarii (masz kolizyjny silnik) trzeba sprawdzić poprzez odkręcenie koła pasowego, nakrętki centralnej, zdjęć kółko rozrządu i oglądać czy coś nie tak jest z klinem.popielasty pisze:Czy możliwe jest, że to nie kółko jest krzywe tylko np ten wieloklin na wale lub co gorsza wał?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wyfrezuj wał (frezem czołowym) zamontuj nowe koło zębate i problem zniknie
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM