Niedziałający licznik? MFA

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

anadi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: anadi » pn kwie 28, 2014 00:21

Witam,
Mam golfa mk2 88r, 1.6 na gazniku pierburg 2e2.
Kupiłem licznik z MFA niestety nie mam jeszcze manetki ani wiązki. Dodam jeszcze że stary i nowy licznik mam na dwie kostki. Próbowałem wpiąć licznik bez manetki i nic nie wyświetla "wyświetlacz" - nawet zegarka. Czy to jest spowodowane brakiem wiązki od MFA czy po prostu licznik jest zepsuty?

Sporo czytałem na forum odnośnie podpięcia MFA bez manetki i za wiele nie znalazłem poza schematem do podpięcia manetki xD

Gdyby licznik był sprawny to mógłby mi ktoś mniej więcej napisać jak podpiąć go przy użyciu starej wiązki bez manetki MFA - jeśli w ogóle jest taka możliwość....

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pn kwie 28, 2014 11:11

Po podpiecu licznika powinien pokazać godzinę bez manetki MFA. Jeśli miałeś licznik z zegarkiem cyfrowym lub wskazówkami i nic nie wyświetla to problem w liczniku, jak miałeś goły licznik bez zegara to do sprawdzenia przewód koloru czerwonego nie pamiętam która wtyczka jest to stały plus zasilanie zegara.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

anadi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: anadi » pn kwie 28, 2014 14:40

Działał mi cyfrowy zegar a jeszcze wcześniej analogowy. I w sumie jak przekładam licznik na stary to dalej działa. Wiec to pewnie nie jest wina braku plusa. Natomiast taśma na liczniku nie jest poprzerywana. Co tam sie mogło podziać? Myślicie że jest szansa to zrobić?

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pn kwie 28, 2014 15:28

Może jakieś uszkodzenie na płycie MFA, można jeszcze sprawić połączenie ścieżka folii z pinami płytki może gdzieś zasniedzialo. Jak masz miernik to połączenie pin wtyczki z pinami na foli do mfa to zasilanie.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”