[mk3 ADY] Gdzie znajduje sie krokowy i jak czyścić??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mk3 ADY] Gdzie znajduje sie krokowy i jak czyścić??
Szukalem, szukalem na forum i nie znalazlem jednoznacznego opisu. Krokowy w moim silniku to, to cos na deklu od zaworow, czy to cos pod obudowa filtra powietrza (mniej wiecej bo mam stozek, ale gdzies w tych okolicach)?? Który to krokowiec i jak to czyscic??
[ Dodano: 07 Wrz 2006 19:08 ]
a jak wyglada w moiom silniku czyszczenie przepustnicy?? gdzie ona sie znajduje??
[ Dodano: 07 Wrz 2006 19:08 ]
a jak wyglada w moiom silniku czyszczenie przepustnicy?? gdzie ona sie znajduje??
http://images2.fotosik.pl/155/6fd865cc5c5847bdmed.jpg
[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 19:49 ]
jest to silnik ady MASZ NA pełnym wtrysku czy monojetronik czyli jednopunkt jeżeli masz jednopunkt to tu masz http://images1.fotosik.pl/164/f90477f3279bdb8dmed.jpg
[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 19:49 ]
jest to silnik ady MASZ NA pełnym wtrysku czy monojetronik czyli jednopunkt jeżeli masz jednopunkt to tu masz http://images1.fotosik.pl/164/f90477f3279bdb8dmed.jpg
ten 1 link to jest od silnika 2E, ady nie ma typowego krokowca, jest cos podobne do krokowca za przepustnica - taka mała czarna zamknieta puszka - nierozbieralna, ja ja rozbierałem to nie ma prawa sie zabrudzic, jest to idealnie szczelne, smar był jak nowy. w tej ksiazce golf/vento pisze taki tekst, ze w ady obrotami steruje komputer ecu
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

w ADY nie trzeba czyscic krokowca jak w 2E jest to zaleta
bo tak jak kolega kubi pisał jest to nierozbieralne.
A przepustnice czysci sie bardzo prosto, jezeli ci falują obroty to mozesz to zrobic jezeli po przeczyszczeniu nadal falowanki masz to dobry diagnosta i regulacja, moj brat mial tam w civicu ze mu falowaly na gazie dosc mocno na beznynie lekko, pojechal do jednego mechanika sąsiada on przeczyscil przepustnice to auto gaslo caly czas, przyjechal do dobrego diagnosty zrobil tak ze chodzi jak z fabryki nic nie faluje na zadnym z paliw trzyma równiutko obroty.
Jak zwykle wychodzi na to ze najwazniejszy to DOBRY mechanik z odpowiednimi umiejętnosciami a przedewszystkim wiedzą.
A przepustnice czysci sie bardzo prosto, jezeli ci falują obroty to mozesz to zrobic jezeli po przeczyszczeniu nadal falowanki masz to dobry diagnosta i regulacja, moj brat mial tam w civicu ze mu falowaly na gazie dosc mocno na beznynie lekko, pojechal do jednego mechanika sąsiada on przeczyscil przepustnice to auto gaslo caly czas, przyjechal do dobrego diagnosty zrobil tak ze chodzi jak z fabryki nic nie faluje na zadnym z paliw trzyma równiutko obroty.
Jak zwykle wychodzi na to ze najwazniejszy to DOBRY mechanik z odpowiednimi umiejętnosciami a przedewszystkim wiedzą.
[b]Dont hate the player, hate the game :] ...
[/b]
[/b]
Trudno to wytlumaczyc bez fotki silnika, zdejmujesz tą rure czarną która wychodzi z filtra powietrza ( w twoim przypadku filtra stożkoweg ) i to srebrne takie to przepustnica to odkrecasz i i tam czyscic benzyną ekstrakcyjną. Nic trudnego w zasadzie ale mi to robil mechanik za raptem 15zl 
[b]Dont hate the player, hate the game :] ...
[/b]
[/b]