Nie odpala, zero reakcji

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bonq
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie odpala, zero reakcji

Post autor: bonq » sob kwie 12, 2014 23:16

Witam, piszę gdyż mam problem z golfikiem. Silnik 1.8 ABS + gaz. A więc zaczęło się od przerywania podczas jazdy, nierównych obrotów. Następnie bardzo ciężkie odpalanie, raz odpalał raz nie. Po dodawaniu gazu zero reakcji, gasł. Stwierdziłem, że może być zapchany filtr paliwa, więc zacząłem od tego + (wyczytałem gdzieś na forum, że mogą to być tego właśnie przyczyny). Wymieniłem i nic dalej to samo, nie odpala, nic kompletnie. Wymieniłem również pompę paliwa gdyż była padnięta co się okazało. Niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów. Bezpiecznik jak i przekaźnik jest sprawny. Nie mam już pojęcia co może być przyczyną... Na gazie odpala i hula jak ta lala. Zauważyłem, że na kostce do pompy jest 9V i zastanawiam się czy nie powinno być 12V, czy to może wpływać na to, że pompa się nie załącza bo nawet nie słychać by tam coś pykło. Proszę o pomoc :?

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Nie odpala, zero reakcji

Post autor: bioly05011 » ndz kwie 13, 2014 06:42

sprawdź ciśnienie paliwa być może regulator za małe ciśnienie trzyma a nawet ściśnij przewód powrotny od wtrysku i zobacz czy się zmieni praca silnika

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”