[MK II] pod jaki bezpiecznik podpiąć centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[MK II] pod jaki bezpiecznik podpiąć centralny
Podłączam centralny i słyszałem że +12V można wziąć od któregoś bezpiecznika przy którym zawsze jest napięcie moje pytanie:
Czy nie będzie paliło bezpiecznika jeśli podepnę centralny i czy będzie wystarczające zasilanie aby samochód się otworzył dodam że centralny ma swój oddzielny bezpiecznik
I drugie pytanie pod jaki bezpiecznik podpiąc to i jak to się robi ??? Proszę o pomoc
Czy nie będzie paliło bezpiecznika jeśli podepnę centralny i czy będzie wystarczające zasilanie aby samochód się otworzył dodam że centralny ma swój oddzielny bezpiecznik
I drugie pytanie pod jaki bezpiecznik podpiąc to i jak to się robi ??? Proszę o pomoc
mozesz wziąść i podpiać sie pod bezpiecznik od wentylatora chłodnicy (na nim jest zawsze napiecie), mozesz to zrobić wsadzająć w gniazdo bezpiecznika nie zarobiony (nie pobieliny tylko oskurowany z izolacji)kabel ale to trąci tandetą, możesz jeszcze zdjąć skrzynkę z bezpiecznikami od szykać który kabel idzie do bezpiecznika wentylatora i się w niego wlutować, a najlepiej bedzie jak pociągniesz sobie osobny plus od aku. i podłączysz do centralnego - ja tak sobie zrobiłem
...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie każdemu ciągniecie kabla z komory silnika wydaje się proste. Mnie nie. Proponuję znaleźć z tyłu skrzynki bezpieczników i przekaźników są pojedyńcze piny ze stałym plusem. Z brzegu od strony kierowcy trzeci od góry i pierwszy od dołu. Tam się można śmiało wpiąć. Przez dodatkowy bezpiecznik oczywiście.
[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 8:55 pm ]
w autach po sierpniu 89, bo w starszych niema tego u dołu, ten u góry mniej więcej w podobnej lkoalizacji
[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 8:55 pm ]
w autach po sierpniu 89, bo w starszych niema tego u dołu, ten u góry mniej więcej w podobnej lkoalizacji
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.