vr6 w mk2 ????
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
zamknołem obieg czujnika od wody,ale chwile nie swiecił i spowrotem zaczoł???chodzi teraz o ten króciec prz kolektorze i przypustnicy ten cienki ponoc jak się go zatka to będzie ok obroty stabila,ale jak zamykam to silnik gasnie???czy może być cos z silniczkiem krokowym tak mi jeden gościu powiedział przez telefon, czy ciężko jest rozebrać i wyczyścić silniczek krokowy samemu????zmieniałem wybierak na bo przy tym co miałem nie był kompletny, wkładałem inny kompletny ale cos niechce mi wejść całkiem niechce na siłe pchac czy może się róznic od tego co był dłuższy jest?????
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Witam padł mi silniczek krokowy i zawór ciśnienia paliwa czy dobierze od innych aut czy szukac od vr6????silniczek słyszałem ze ponoc od którejś BMW podejdzie , a czy zawór dobierze od innego auta??pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
zaworek ciśnienia kupiłem ale zobaczymy jaki będzie dobry czy nie,a silniczek rozglądam się ,
Re: vr6 w mk2 ????
Tyle że do działania tego wszystkiego potrzebny jest jeszcze odpowiedni przekaźnik w skrzynce bezp. Nie działa to na zasadzie zwary płynem chłodniczymGwiazdor pisze:Nie zgaśnie.
W instalacji silnika musi być kabel zakończony kostką typu jak np. do kierunkowskazów. Zbiorniczek w VR6 jest z czujnikiem braku płynu chłodzącego. I stąd miga ci kontrolka bo to nie jest podpięte.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
czyli jak bym miał kostke podpieta do zbiorniczka z płynem i niemiał przekaźnika to i tak będzie kontrolka migac????
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
sprawdze mam jeszcze 1 licznik z golfa 3,w sumie miganie w niczym nie przeszkadza tylko denerwujące,
Re: Odp: vr6 w mk2 ????
To faktycznie wyjaśniłeś więcejS. pisze:Tyle że do działania tego wszystkiego potrzebny jest jeszcze odpowiedni przekaźnik w skrzynce bezp. Nie działa to na zasadzie zwary płynem chłodniczymGwiazdor pisze:Nie zgaśnie.
W instalacji silnika musi być kabel zakończony kostką typu jak np. do kierunkowskazów. Zbiorniczek w VR6 jest z czujnikiem braku płynu chłodzącego. I stąd miga ci kontrolka bo to nie jest podpięte.
Sprawdź najpierw czy masz przekaźnik podpiety. Nr to 42 lub 43. Powinien być wpięty w górny rząd w drugi styk licząc od prawej.szczepan69 pisze:sprawdze mam jeszcze 1 licznik z golfa 3,w sumie miganie w niczym nie przeszkadza tylko denerwujące,
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
ok sprawdze tylko gościu co mi to składa wszystko musi uporac się z ta cała puszka bezpieczników jak będzie zamontowana i osadzona to wtedy będziemy szuakc
Wyjaśniłeś, bo sam zbiorniczek z czujnikiem płynu i kawałek wiązki z fałera nie uruchomi kontrolki.Gwiazdor pisze:To faktycznie wyjaśniłeś więcejS. pisze:Tyle że do działania tego wszystkiego potrzebny jest jeszcze odpowiedni przekaźnik w skrzynce bezp. Nie działa to na zasadzie zwary płynem chłodniczymGwiazdor pisze:Nie zgaśnie.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
ale ja mam zbiorniczek normalny z golfa II bez czujnika który jest w zbiorniczku ????
No to przeczytaj jeszcze raz wszystko i zrozumiesz w czym problem.szczepan69 pisze:ale ja mam zbiorniczek normalny z golfa II bez czujnika który jest w zbiorniczku ????