Która średnica tulei tylnej belki do mego Golfa?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Czy ktoś mógłby sprawdzić która średnica tulei tylnej belki będzie pasowała do mojego auta. Słyszałem, że są dwa rozmiary.
Moje auto to:
VW Golf MK4 1.6 16v AUS Rocznik 2000 5drzwiowy Hatchback
Z góry dzięki za pomoc
Czy ktoś mógłby sprawdzić która średnica tulei tylnej belki będzie pasowała do mojego auta. Słyszałem, że są dwa rozmiary.
Moje auto to:
VW Golf MK4 1.6 16v AUS Rocznik 2000 5drzwiowy Hatchback
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony pn maja 09, 2011 17:21 przez mazt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ta...i obydwa pasująmazt pisze:Słyszałem, że są dwa rozmiary
W sklepie zawsze mówią żeby sprawdzić jakie są...i zawsze okazuje się że te mniejsze (69mm) i że są dwa razy droższe niż większe (72mm) bo tylko Febi je robi...te mniejsze są metalowe, większe plastikowe. Na pierwszy montaż szły metalowe...później VW zastąpił je większymi plastikowymi i jak pojedziesz do ASO okaże się że mają tylko te większe i nikt nawet nie zaproponuje mniejszych, metalowych. Jak pojedziesz do sklepu i kupisz plastikowe Lemforedera to dostaniesz dokładnie te same tuleje które dostałbyś w ASO...nawet będą miały wybite nr VW
Także decyzja należy do Ciebie...albo kupujesz droższy zamiennik Febiego...albo tańszy oryginał Lemfordera
Sam niedawno przerabiałem problem i dokładnie rozeznałem temat...szukając po sklepach, katalogach, serwisówkach VW
Śmiało kupuj tańsze 72mm...jak już wyżej pisałem polecam Lemfordera gdyż takie dostałbyś w ASO, a cena np w IC jakaś straszna nie jest
Dzięki za odpowiedź Qto, zamawiam w związku z tym Lemfordera 72mm Dałbym Ci pochawałę, ale klikając w + wyświetla mi się niepoprawnie strona
FUCK! Dzisiaj przyszły części. No i zauważyłem, że tuleje tylnej belki wyglądają inaczej. Konkretnie chodzi mi tutaj o inny środek tej tulei. W jednej jest taki jak na zdjęciu poniżej:
Natomiast w drugiej wzór środka jest zupełnie inny. Szukam na necie zdjęcie.
Czy może ktoś mi wyjaśnić WTF?
FUCK! Dzisiaj przyszły części. No i zauważyłem, że tuleje tylnej belki wyglądają inaczej. Konkretnie chodzi mi tutaj o inny środek tej tulei. W jednej jest taki jak na zdjęciu poniżej:
Natomiast w drugiej wzór środka jest zupełnie inny. Szukam na necie zdjęcie.
Czy może ktoś mi wyjaśnić WTF?
- Qto
- _
- Kontakt:
czyli dostałeś dwie inne tuleje czy jak ?? Skoro już je masz to zrób fotkę i wrzuć...
Jestem w pracy. Wrócę do domu po 18 to od razu wstawię na forum.Qto pisze:Skoro już je masz to zrób fotkę i wrzuć...
Czy one powinny być identyczne?
Poniżej przedstawiam zdjęcia przesłanych mi tulei:
W 99% jestem pewien, że ta zielona to nie do mego auta... Proszę o potwierdzenie.
- Qto
- _
- Kontakt:
Ja bym tego nie założył do swojego auta...nawet jeżeli pasuje
Ja miałem tak że dostałem dwa jednakowe pudełka ale tuleje się troszkę różniły...podjechałem do sklepu i powiedziałem że chcę dwie takie same...obojętnie które ale takie same. Niżej fotka czym się różniły...w porównaniu do Twojego przypadku to pierdoła. U mnie nie byłoby żadnego problemu przy montażu - nie wiem jak u Ciebie - jedynie mogłoby być nierównomierne zużycie, dlatego chciałem dwie takie same...żebym w przyszłości nie zganiał nie wiadomo na co w razie jak się coś spiep*** Teraz mam dwie takie same tuleje - identyczne - takie jak masz tą szarą
Na tulejach powinny być wybite numery, zobacz jakie są. Ja miałem takie same na obydwu, po prostu był "starszy" i "nowszy" model
Ja miałem tak że dostałem dwa jednakowe pudełka ale tuleje się troszkę różniły...podjechałem do sklepu i powiedziałem że chcę dwie takie same...obojętnie które ale takie same. Niżej fotka czym się różniły...w porównaniu do Twojego przypadku to pierdoła. U mnie nie byłoby żadnego problemu przy montażu - nie wiem jak u Ciebie - jedynie mogłoby być nierównomierne zużycie, dlatego chciałem dwie takie same...żebym w przyszłości nie zganiał nie wiadomo na co w razie jak się coś spiep*** Teraz mam dwie takie same tuleje - identyczne - takie jak masz tą szarą
Na tulejach powinny być wybite numery, zobacz jakie są. Ja miałem takie same na obydwu, po prostu był "starszy" i "nowszy" model
- VWaldini81
- LDZ
Jedna jest większa 72mm a druga mniejsza 69. Coś ci źle przysłali!
jedna nowy typ druga stary ot co -obie sa ok i obie pasuja ale lepiej zeby były takie same w jednej belce heheheVWaldini81 pisze:Jedna jest większa 72mm a druga mniejsza 69. Coś ci źle przysłali!