Tylna wycieraczka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tylna wycieraczka
Witam,
mam problem z tylną wycieraczką w moim mk4 98r. Otóż, gdy przekręcam zapłon to tylna wycieraczka sama się włącza i zatrzymuje się w różnych miejscach. Po wyjęciu przekaźnika nr 100 wycieraczka wycieraczka już się nie włącza. Co może być przyczyną tego że wycieraczka sama się rusza?
mam problem z tylną wycieraczką w moim mk4 98r. Otóż, gdy przekręcam zapłon to tylna wycieraczka sama się włącza i zatrzymuje się w różnych miejscach. Po wyjęciu przekaźnika nr 100 wycieraczka wycieraczka już się nie włącza. Co może być przyczyną tego że wycieraczka sama się rusza?
Tylna wycieraczka
Nie chce otwierać nowego tematu, bo pytanie też dotyczy wycieraczek. Od początku jak mam golfa włączając spryskiwacz przedniej wycieraczki (przytrzymując go, aby popsikał trochę dłużej) uruchomi mi się również tylna(bez spryskiwacza). Czy to jest normalne czy jednak manetka do "czyszczenia" lub wymiany?
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
-
- VWGolf.pl Killer
Tylna wycieraczka
manetka
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Tylna wycieraczka
Ok, ale jest szansa na naprawę czy tylko wymiana wchodzi w grę?
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Tylna wycieraczka
To ja też się dołączam do tematu,bo tylny spryskiwaczy mi nie działa tzn nie daje płymu na szybę. Brak dźwięku pompki zero reakcji
Tylna wycieraczka
Kable nie są przerwane, a manetka działa poprawnie, ponieważ przednie jak i tylne wycieraczki jak i spryskiwacz działają poprawnie gdy jest sam włączam. Dodam jeszcze że wycieraczka tak nie reagowała na przekręcenie zapłonu, gdy były ujemne temperatury, jednak teraz w + temperaturach zaraz po przekręceniu zapłonu wycieraczka zaczyna swój "taniec".
-
- Użytkownik
Tylna wycieraczka
kLafsky, czy sprawdzałeś izolacje (czy cała niepopękana) w przelotkach miedzy klapa ,a buda ?
Tylna wycieraczka
A czy przekaźnik nr 100 jest na pewno odpowiedzialny za pracę tylnej wycieraczki? Bo nie wiem czy wymienić przekaźnik czy sprawdzać coś innego.