[mk2] golfik pn ecotronic,silnik gx 1.8(chyba),gaznik zwykly

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Fuxik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk2] golfik pn ecotronic,silnik gx 1.8(chyba),gaznik zwykly

Post autor: Fuxik » czw wrz 07, 2006 01:15

Od poczatku roku nie moge sie z nim dogadac (rok temu kupilem, 3 miesiace pozniej przerobilem na gaz), az w koncu zaczalem sie 'bawic' zaplonem , i teraz moje pytanie ...
Jaki kat przyspieszenia zaplonu powinienem ustawic dla mojego autka?
Autko jezdzi calkiem niezle ... ale silnik pracuje nierowno , moze swiece wymienilem
na nieodpowiednie ??

Pozdrawiam

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » czw wrz 07, 2006 09:51

jesli pracuje nierówno to moze podstawka pod gaźnikiem jest nieszczelna albo którys z weżyków podciśnieniowych też łapie lewe powietrze - tez nieszczelny.
pozdro!

Fuxik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Fuxik » czw wrz 07, 2006 23:06

Problem, ktory udalo mi sie rozwiazac dzieki kilkugodzinnej lekturze forum -> niska temperatura wg.kontrolki. Na kolektorze dolotowym znalazlem chyba kolejny czujnik temperatury , kable z twarda izolacja , kostka praktycznie ledwo sie trzymala. Zalozylem nowe zlacze , czujnik odkrecilem wyczyscilem wd40, wysuszylem (byl brudny,czarny) . Ogrzewanie dziala sprawniej , temperatura wg.wskaznika prawie caly czas na srodku (leciutko w lewo od srodka).

Nadal nie moge dac sobie rady z twardym napompowanym wezem (miedzy chlodnica a silnikiem). Czy to mozliwe, ze to uszczelka pod glowica ?? Plyn nie znika , ale silnik lekko przebiera obrotami. Autko moze ma troszke mniej mocy niz rok temu (wtedy 176km/h), ale teraz jezdze tylko na lpg (teraz max 166km/h), kola 15"+profil 50mm.

Silniki gx pracowaly z monowtryskami ? ja mam jakas dziwna przerobke na gaznik. Dochodza do niego 3 wezyki :
- od pompki paliwa;
- od lewego blotnika (?podcisnienie?);
- od kopulki;
Jak na gaznik to chyba prosta sprawa - jedyny napis na nim to "Made in Poland"...

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » pt wrz 08, 2006 09:53

skoro made in poland to faktycznie jakiś przerabiany gaźnik...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”