Pocenie tylnych metalowych przewodów hamulcowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pocenie tylnych metalowych przewodów hamulcowych
Witam, podczas wymiany opon na letnie zauważyłem, że na powierzchni przewodu hamulcowego wytworzyła się w jednym czy dwóch miejscach pianka w wyniku pocenia.Tak myślę. Zjawisko to już wcześniej zauważyłem przy okazji wymiany klocków jednak myślałem, że to od jazdy po deszczu. Konieczna jest natychmiastowa wymiana tego przewodu czy raczej można z tym jeździć. Przynajmniej na razie. Chociaż mam teraz obawy poruszać się tym samochodem.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 06, 2014 10:03 przez bati1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Pocenie tylnych przewodów hamulcowych
Hamulec rzecz najważniejsza , wymień nie ryzykuj bo jak nie wyhamujesz przed czymś albo przed kimś to co ?
A żyć lubisz? Jak tak to wymień absolutnie jak najszybciej. Nie ma na co czekać. Przecież przewody nie kosztują majątku.bati1986 pisze: Konieczna jest natychmiastowa wymiana tego przewodu czy raczej można z tym jeździć. Przynajmniej na razie. Chociaż mam teraz obawy poruszać się tym samochodem.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Jeśli chodzi o te elastyczne, to ATE lub TRW
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Do wymiany są te metalowe (jest to miedź czy aluminium lub jeszcze coś innego). Elastyczne są w dobrym stanie ale od razu też je wymienię przy okazji.