Witam
VW Bora 2000 kombi
Moje radyjko to Kenwood DDX42BT
wzmacniacz to -> Toxic 1000Watt
Skrzynka Axton
problem polega na Tym iż "Plus" pociagniety z akumulatora z bezpiecznikiem szklanym, remote control podlaczony, Chince tak samo i zostaje masa, Masę podpiąłem pod śrubę w bagażniku ale wtedy prad znika, dioda na wzmacniaczu pali sie czerwona a jak podlacze MASE powinna zapalic sie zielona, po odlaczeniu MASY jakies 5sek i znowu pojawia sie czerwona dioda, tak jak i minus z akumulatora, również te same objawy.
prosze o podpowiedz z ktorej strony jest problem czy ze strony remote control czy ze strony wzmacniacza.
PS - czytalem na naszym forum ze nawet pomaga zmiana kabla remote na kabel wspomagajacy antene, czy to prawda ?
pozdrawiam
Ginie prąd po podłączeniu MASY
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Odepnij od wzmacniacza wszystkie kable , podłącz plus i minus i zmierz napięcie na zaciskach prądowych wzmacniacza . Jeśli będzie ok 12,5V podłącz kabelek Remote , włącz radio i wtedy wzmacniacz powinien odpalić i musi się świecić zielona dioda .RafalP23 pisze: ale wtedy prad znika
Podłącz i opisz jak to u Ciebie zadziałało , a potem napisze co dalej.
Zrobilem inaczej, standardowo do remote control jest kabel NIEBIESKO BIAŁY, lecz nie bralem go pod uwagę gdyz on byl na stale wpiety w kostke nie odstawal i zadnego opisu nie bylo, a byl opisany inny jako REMOTE CONTROL (Jasnoniebieski/zolty)
Przeciląłem go i wszystko smiga jak należy, lecz juz wystąpil nastepny problem, ze stacyjki nie wlacza sie radio tylko przez klikniecie w POWER, pod VAGiem pokazuje uszkodzenie "+" PLUSa - mozna to jakos naprawic ?
Przeciląłem go i wszystko smiga jak należy, lecz juz wystąpil nastepny problem, ze stacyjki nie wlacza sie radio tylko przez klikniecie w POWER, pod VAGiem pokazuje uszkodzenie "+" PLUSa - mozna to jakos naprawic ?
VW Bora Kombii / 2000 / 1,9TDI / 115KM / AJM
Wczesniej normalnie jak przekrecalem stacyjke odpalalo sie radio, jak wyciagalem kluczyc radio sie wyłączało, przeczytałem na forum ze to wina PLUSa ze stacyjki i tak samo pokazal VAG
Sprzęt wystarczy podpiąć zgodnie z instrukcją montażu (radia, wzmacniacza) i będzie wszystko grać jak powinno ale Ty raczej podłączasz "jak leci i jak pasuje" , a potem Ci takie "kwiatki" wychodzą ...
Ściągnij opis kostki iso , miernik w łapę i jazda .
Ściągnij opis kostki iso , miernik w łapę i jazda .
Nie, nie jak leci tylko pojecie tez o tym mam, lecz opis w ksiażce z Kenwooda jest taki i opis kabla od REMOTE KONTROL jest inny...
kolor standardowy to NIEBIESKO BIAŁY wiec musialem kable ciac ...
a co do PLUSA ze stacyjki to sproboje sobie poradzic jakos jezeli nikt nie wie dlaczego tak sie stalo... kostka standard i tak wyszlo.
dziekuje
pozdrawiam temat do zamkniecia !
kolor standardowy to NIEBIESKO BIAŁY wiec musialem kable ciac ...
a co do PLUSA ze stacyjki to sproboje sobie poradzic jakos jezeli nikt nie wie dlaczego tak sie stalo... kostka standard i tak wyszlo.
dziekuje
pozdrawiam temat do zamkniecia !