Folia carbon
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Folia carbon
Witam natrafiłem na ciekawą ofertę a mianowicie na folię carbonową czarną lub aluminium http://allegro.pl/carbon-3d-lub-alumini ... 31186.html" onclick="window.open(this.href);return false; moja deska jest lekko porysowana i pytanie czy takie coś zdało by egzamin? Auto jest w środku czarne. Pasowała by taka czarna folia? A może to ala aluminium? Jeśli bym zamawiał to chciałbym jeszcze obkleić uchwyty w drzwiach co się łapie ręka bo są dość porysowane. I coś jeszcze by się znalazło. Czy ktoś to stosował co o tym myślicie?
Folia carbon
Przeczytaj sobie cały ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=23&t=218382" onclick="window.open(this.href);return false;
Folia carbon
Nie kupuje się folii w kawałku już dociętej - przyklejenie czegoś takiego idealnie równo to katorga. Lepiej kupić duży arkusz i przykleić i dociąć. Oklejałem pierwszy raz w życiu taką folią i odrazu rzuciłem się na oklejanie laptopa i jego wszystkich plastików i poszło gładko. Jak masz jakąś wprawę to polecam ten system.
Folia carbon
Nie takie rzeczy się robiło Myślę że sobie poradzę. Właśnie tak się zastanawiałem że jak zamówię wycięte to mogę tego nie skleić bo nawet na żadną zakładkę nie ma tylko idealnie na wymiar a tak to raczej nie da się przykleić
Folia carbon
Ja też zastanawiałem się nad tymi dociętymi na wymiar kawałkami ale zamówiłem folię w dużym arkuszu i będę sam docinał uznałem że to będzie duzo łatwiejsze do wykonania ponieważ te docięte idealnie przykleić może być niełatwo.
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Folia carbon
Nigdy nie kupuje sie foli na wymiar , tylko zawsze jakiś zapas po bokach trzeba mieć .Przy oklejaniu folia pracuje , wyciaga sie
Folia carbon
A jak to jest z konsolą gdzie jest radio? Łatwo jest wyciągnąć całą? Bo chyba jak wyciągnę to łatwiej będzie okleić
Folia carbon
I uważajcie też na folie na allegro. 99% folii to zwykłe folie reklamowe ( żadne di-noc czy do oklejania auta itp). Nawet te do przyciemniana lamp i innych w większości wypadków to witrażowy Oracal 641. Umieściłem już takie info na forum, ale dziwnym trafem temat poleciał do kosza...ciekawe dlaczego...
Folia carbon
Transparent 641 wlasnie idealnie sie nadaje do oklejania lamp ;] bo sie rozciąga i dzieki temu mozna okleic idealnie lampę która ma duże zaokrąglenia ;] a "profi" folie do oklejania lamp na naszym rynku to zwykly sztywny "transparent" ;]
a co do foli "carbononych" to polecam :
Oracal 975
3m
Oklejanie elementow auta tymi foliami to czysta przyjmnosc
a co do foli "carbononych" to polecam :
Oracal 975
3m
Oklejanie elementow auta tymi foliami to czysta przyjmnosc
Folia carbon
Fakt, takimi foliami łatwo okleja się lampy itp, ale też mają poważne wady - dostanie się wody pod folię - powstają białe plamy. Odklejenie folii z lampy w celach poprawki - zostają ślady.
Folia carbon
Jak prawidlowo sie oklei lampe to nie ma prawa byc żadnych plam od wody itd
Niestety każda folia po odklejeniu zostawia slad na kleju ;] dlatego trzeba mieć trochę wprawy i bedzie ideał
Niestety każda folia po odklejeniu zostawia slad na kleju ;] dlatego trzeba mieć trochę wprawy i bedzie ideał
Folia carbon
Mam takie pytanie. Czy ktoś może wie czym różni się folia 3m di noc od foli 3m 4d.która lepiej się nadaje do oklejania maski.?
ARONS