[instalacja] kostka ISO
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
[instalacja] kostka ISO
chcial bym sie pochwialic ze zrobiłem sobie kostke ISO od strony samochodu Wymieniłem kable standardowe na 2x2,5mm Zobaczymy czy cos to da czy nie Teraz jeszcze tylko jakies głosniczki trzeba kupic
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 21:40 przez mar_mic, łącznie zmieniany 2 razy.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No i gitarka
Ja zawsze też wymieniałem sobie okablowanie w samochodzch
Z tym, że teraz nie używam akurat kostki ISO, bo wszystko mam pod piecyki podpięte
Ale robota ładna
Ja zawsze też wymieniałem sobie okablowanie w samochodzch
Z tym, że teraz nie używam akurat kostki ISO, bo wszystko mam pod piecyki podpięte
Ale robota ładna
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Kontakt:
Troszkę rzeźby jest...mar_mic pisze:a czy ciężko jest wymienic te kabe do drzwi przednich?? Czy trzeba cos odkręcać tzn choidzi mi czy cos kolo kierownicy trzeba odkrecac?? no boczek w drzwiach to wiadomo
Koło kierownicy to odkręcasz tylko ta półeczke pod kierownicą - to akurat żaden problem.
Boczek z drzwi wyjąć też nie problem.
Najtrudniejsze z tego wszystkiego (dla mnie przynajmniej) było zamienienie orginalnych kabli na moje w łączniku miedzy budą a drzwiami.
To jeszcze zależy jaką wersję masz, ale ja mam pełną elektrykę, więc troszkę kabli tam idzie.
Żeby dostać się się od środka do tego łącznika z kablami musisz zdjąć rączkę do otwierania maski, i zdjąć potem ten plastik znajdujący się za nią.
Nie wiem jak to wygląda w wersjach bez elektryki - napewno mniej kabli przechodzących przez ten łącznik, ale u mnie trochę zabawy było.
Pozatym, że trzeba chwilkę sie pomęczyć, poświęcić trochę czasu to nie jest to nic szczególnie trudnego
[ Dodano: Sro Wrz 06, 2006 11:21 ]
W czymmar_mic pisze:czy te kable to dawać w peszle
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- Chmielu
- Kontakt:
Chdzi Ci o te osłony kabli między drzwiami a budąmar_mic pisze:no w te rurki takie karbowane
- Chmielu
- Kontakt:
No właśnie o tym pisałem, że najwięcej rzeźby jest z przeprowadzeniem kabli tamtędymar_mic pisze:no tak. Miedzy drzwiami a buda jest taka rurka. No to trzeba tez ja dawac w srodku samochodu czy kable moga sobie lezec luzem ??
Ale warto to zrobić mimo wszystko
- Chmielu
- Kontakt:
Chyba wybrał bym Blaupunkta.
Będzie grało tak jak bez wzmacniacza i bez wygłuszenia
Zbyt wielkich efektów się nie spodziewaj
Będzie grało tak jak bez wzmacniacza i bez wygłuszenia
Zbyt wielkich efektów się nie spodziewaj
- Chmielu
- Kontakt:
Jest sporo w poradach na temat wygłuszenia
Jasne, że da się słuchać bez wygłuszenia, tylko dźwięk będzie dużo gorszy.
Pozatym przydało by sie pierścienie do głośników założyć - wszystko w FAQ opisane
Nie jest ogólnie trudno zrobić wygłuszenie
Jasne, że da się słuchać bez wygłuszenia, tylko dźwięk będzie dużo gorszy.
Pozatym przydało by sie pierścienie do głośników założyć - wszystko w FAQ opisane
Nie jest ogólnie trudno zrobić wygłuszenie
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
a jak zalozy sie pierscienie to trzeba bedzie powiekszac ten otówr co jest w tapicerce?? I czy te maskownice od glosników (np. te blaupunkta) beda duzo wystawaly poza tapicerke?? Sory ze takie pytania mzoe zadaje dziwne ale chcial bym wiedziec jak by to wygladało zanim przystapie do robienia czegos?? Pozdro
[ Dodano: 06 Wrz 2006 13:09 ]
a jeszcze male pytanie. Kumpel powiedzial mi ze jak mam radio sony xploda To musze kupic tez i glosniki xploda bo tylko wtedy bedzie dobrze gralo.No bo podobno teraz jego kolega mial radio sonz xploda i jakies glosniki firmowe i slabo mu gralo.Dopiero jak zmienil na glosniki xploda to poczul roznice i wtedy gralo mu pieknie. Czy jest cos w tym prawdy??? Bo juz sam nie wiem co kupic ?? (
[ Dodano: 06 Wrz 2006 13:09 ]
a jeszcze male pytanie. Kumpel powiedzial mi ze jak mam radio sony xploda To musze kupic tez i glosniki xploda bo tylko wtedy bedzie dobrze gralo.No bo podobno teraz jego kolega mial radio sonz xploda i jakies glosniki firmowe i slabo mu gralo.Dopiero jak zmienil na glosniki xploda to poczul roznice i wtedy gralo mu pieknie. Czy jest cos w tym prawdy??? Bo juz sam nie wiem co kupic ?? (
- Chmielu
- Kontakt:
Zależy jakie pierścienie założysz.
Ale generalnie nie powinno nic wystawać
Jeżeli chodzi o Sony to jest to baaaardzo kiepski wybór jeżeli chodzi o sprzęt samochodowy.
Kiepskie radia, a głośniki chyba jeszcze gorsze....
Seria X-ploid to tylko ładnie wygląda a nie gra.
Zależy jakie kto ma wymagania od sprzętu, ale nikt Sony Ci napewno nie poleci jako sprzętu CarAudio.
Naprawdę polecam Ci poczytanie działu CarAudio - jest tu naprawdę wszystko opisane co i jak
Pisali to ludzie znający się dużo lepiej odemnie na tej dziedzinie - ja tylko w skrócie opisuję czego się dowiedziałem dzięki tym opisom i troszkę swojego doświadczenia
Ale generalnie nie powinno nic wystawać
Jeżeli chodzi o Sony to jest to baaaardzo kiepski wybór jeżeli chodzi o sprzęt samochodowy.
Kiepskie radia, a głośniki chyba jeszcze gorsze....
Seria X-ploid to tylko ładnie wygląda a nie gra.
Zależy jakie kto ma wymagania od sprzętu, ale nikt Sony Ci napewno nie poleci jako sprzętu CarAudio.
Naprawdę polecam Ci poczytanie działu CarAudio - jest tu naprawdę wszystko opisane co i jak
Pisali to ludzie znający się dużo lepiej odemnie na tej dziedzinie - ja tylko w skrócie opisuję czego się dowiedziałem dzięki tym opisom i troszkę swojego doświadczenia