Witam. Od kilku dni mam problem z przerywaniem dławieniem silnika 1,6 Sr. Podczas jazdy np na 2 czy 3 majac obroty około 1300 i gdy wcisne pedal gazu do spodu to auto przerywa strasznie i wydaje dziwne dzwięki tak jakby strzelanie... Dodam rowniez ze gdy jade spokojnie dodawajac lekko gazu przerywanie nie wystepuje.. Klopot dosc konkretny bo nie mam mozliwosci gwaltownego przyspieszania Sprawdzalem kable nie maja przebicia sa w stanie bdb swiece NGK 9 tys.km zrobilem na nich. Zero bledow w sterowniku silnika.
Moje podejrzenia to cewka zapłonowa lecz mam 2 szt i po wymianie na 2 problem nie ustepuje :/ ( no chyba ze mam 2 zepsute)
Mam do was pytanie konkretnie co to moze byc ? Oraz jezeli mialaby to byc cewka to jaka lepiej kupic uzywke czy zamiennik ?
Przerywa ,dławi 1,6 SR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa ,dławi 1,6 SR
Przeplywke ostatnio robilem bo swiecil blad 520 wiec to odpada dodam ze jak jest deszcz i w ogóle wilgotność to objawy się zwiększają..