Przebudowa zegarów (MFA, shift, 2 kostki)

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » śr mar 05, 2014 18:53

Przetwornik ciśnienia musiał byś połączyć przewodami ze zworką meska-żeńska coś takiego http://allegro.pl/przewody-kable-zworki ... 62393.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do zmiany MPH na KM i temperatura raczej tylko przeprogramowanie pamięci wchodzi w grę.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
spirit77
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: spirit77 » śr mar 05, 2014 18:54

Pisałem ci że te zegary z plastikowym są ze Scirocco II, choć kiedyś miałem w swojej kolekcji licznik Motometer pożeniony z folią od licznika VDO i na dodatek elektronika była też od VDO. Ale na przykład w zegarach Motometer z MFA czujnik jest plastikowy i jest wpięty poprzez folię do licznika.

Było: Scirocco GT II 91 RIP
Jest: Scirocco GT II 90
Jest: Scirocco 82

ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Adalbert1702 » ndz sie 28, 2016 22:30

Witam i odgrzewam temat z zegarami, bo potrzebuję czujnik Halla do zegara szybkościomierza. Szukam już dłuższy czas takiego ale osobno trudno coś znaleźć. Nie chcę kupować całego licznika...Potrzebuję czujnik aby uruchomić funkcję automatycznego podgłaśniania i wyciszania radia wraz z zmianą szybkości samochodu. Mam miejsce w szybkościomierzu a nawet jest taśma do podłączenia która jest podwinięta aby nie zwisała luźno. Sam licznik jest standartowy z obrotomierzem. Ponieważ nie jest to wersja na dwie wtyczki to brakuje funkcji radia GALA. Jeśli ktoś mógłby mi odsprzedać zbędny i sprawny czujnik, proszę o kontakt!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”