[mk3] temperatura, brzeczenie prosze o pomoc:)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzyss3
[mk3] temperatura, brzeczenie prosze o pomoc:)
moj golfik ma temperaturke mniej wiecej 60-75 stopni, czy pomoze wymiana termastatu?? moze czujnik?? jakie koszte wymiany z robocizna tego badz tego elemantu?? drugi problem to brzeczenie prawego kola, klocki na blaszkach dobrze sie trzymaja, ale za to zacisk hamulcowy lata, czy to on moze tak walic?? glownie na nierownosciach i jak wrzucam wyzszy bieg i powoli przyspieszam (chyba wtedy sa inne drgania silnika). jak to naprawiac nowy, uzywany czy moze inny sposob/?? wem ze podobne posty juz sie pojawialy ale wiadomo jak to jest jesli ktos z nas ma problem chcielbysmy uslyszec odpowiedz bezposrednio
tak w oggole to jestem golfiarzem od miesiaca i coraz lepiej sie z tym czuje
dobrze mi pali kolo 5.5-6.0 , czy jak temp bedzie kolo 90 spalanie jeszcze spadnie??
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy

- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Za mało. Jeśli to jego wina to napewno pomoże.krzyss3 pisze:moj golfik ma temperaturke mniej wiecej 60-75 stopni, czy pomoze wymiana termastatu?
krzyss3 pisze:zacisk hamulcowy lata
Cudów się nie spodziewaj...krzyss3 pisze:dobrze mi pali kolo 5.5-6.0 , czy jak temp bedzie kolo 90 spalanie jeszcze spadnie??
The quieter you become, the more you are able to hear...

- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
termostat na pewno do wymiany (kop WACHLERA ja płaciłem 35PLN) na inne niewarto wydawać pieniędzy.zacisk chamulcowy może walić ale nie powinien (jeśli wali to szybko coś z tym zrób tu chodzi o bezpieczeństwo twoje i innych),trzyma się na 2 śrubach inbusowych (dokręć je) jak temp będzie w normie to spalanie powinno spaść troszkę jeszcze
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
hmm powiem ci że i ja gdy jade po nierownościach to też słysze metaliczne stukanie z dużą częstotliwością może i u nie jest ten zacisk luźny.
pytasz o temp. przy nieskiej jest szansa że silnik będize pracował na ssaniu w zime oczywiście szansa sie zwiekrzy.sprawdź najpierw jaką masz temp silnika i czy wskazówka w liczniku sie nie myli (ja sprawdzałem spawalniczym miernikiem temp. w okolicach świec)to pozwoliło mi wykluczyć wadliwą prace czujnika wody w układzie chłodzenia.jeśli czujnik jest ok to jak wyzej powiedizane- termostat do wymiany
pytasz o temp. przy nieskiej jest szansa że silnik będize pracował na ssaniu w zime oczywiście szansa sie zwiekrzy.sprawdź najpierw jaką masz temp silnika i czy wskazówka w liczniku sie nie myli (ja sprawdzałem spawalniczym miernikiem temp. w okolicach świec)to pozwoliło mi wykluczyć wadliwą prace czujnika wody w układzie chłodzenia.jeśli czujnik jest ok to jak wyzej powiedizane- termostat do wymiany
Lubię gdy murzyn bije w kokos
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy

Nic strasznego.krzyss3 pisze:co moze sie stac gdy ta temp jest tak niska
Koszty części a dokładnie termostatu podał Ci już marek2907 a kosztów robocizny nie znam bo zazwyczaj wszystko sam wymieniam.krzyss3 pisze:i porsze jeszcze o podanie wstepnych kosztow
Jeśli chodzi o te gumki osłaniające sworznie to są w zestawach naprawczych zacisków.krzyss3 pisze:(silikony wywalilo)
PS.
Wałbrzych?Skąd: w-ch

- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy

Re: odp
Ostatnio robiliśmy z kumplem remoncik jego hamulców w 1.8 ABS i gumki wyglądały pożądnie (te z zestawów naprawczych). Lepiej załóż jakąkolwiek niż ma ich tam nie być wcale.krzyss3 pisze:czy takie zestawy naprawcze sa czegos warte?
BTW ja też z Wałbrzycha. Witam ziomka.